Riwal Vald maskin 0
Meny
Historia

Historien om Riwal

Historien om Riwal är en berättelse om nästan oavbruten tillväxt och utveckling som går tillbaka till 1968. Det var året då Dick Schalekamp Sr. etablerade Richards & Wallington International, en division av den brittiska kranuthyrningsfirman Richards & Wallington med högkvarter i Nederländerna. Tolv år senare blev Dick Schalekamp ensam ägare till det holländska företaget.

Facklan går vidare

År 1986 utökades verksamhetsområdet genom att skapa ett separat företag som specialiserade sig på uthyrning av arbetsliftar. Det företaget, Riwal Lift (namnet är taget från de första bokstäverna i Richards och Wallington), var föregångaren till dagens Riwal.

År 1989 överlämnade Dick Schalekamp Sr. företagets ledarfackla till sina söner.                                                                                 

1998, trettio år efter stiftelsen av Richards & Wallington International, sammanfördes kranar och arbetsplattformer i ett nytt kombinerat företag – Riwal. Företaget blomstrade och växte till femte i storlek på den holländska kranuthyrningsmarknaden, men fram till 2001 var det först och främst ett holländskt företag som sällan begav sig utanför sin hembas.

 

Internationellt perspektiv

Detta började ändras dramatiskt när Riwal Scandinavia upprättades i Danmark år 2001. En period följde av stadig tillväxt varvid Riwal slog rot genom hela Europa och även startade verksamheter i Mellanöstern, Indien och Kazakstan. Idag är Riwal verksamt i 16 länder, med en täckning som omfattar 57 depåer.

De senaste åren har sett ytterligare ändringar, till att börja med 2007 då Riwal lämnade marknaden för kranuthyrning för att rikta sig helt på arbetsliftar. År 2012 anställde Riwal Norty Turner som CEO och i början av 2013 lämnade Dick Schalekamp Jr. Riwal efter 25 år vid rodret. Företaget ägs nu helt av ProDelta, ett holländskt fastighets- och investeringsföretag.

 

Riwal Sverige

Riwal startade sin verksamhet i Sverige 2010 i liten skala med bara en anställd och ett fåtal maskiner.
Danmark hjälpte till med support och reparationer. 
2011 anställdes en svensk tekniker och verksamheten rullade på fram till idag, då vi står vi på egna ben med 7 anställda och en maskinpark med över 500 liftar och teleskoplastare

 

The Riwal Way

För att uppnå sin målsättning att bjuda marknadens bästa kundupplevelse har Riwal antagit en företagsprincip som omfattar bästa praxis inom och utanför organisationen.  Det gäller att ständigt erbjuda ännu bättre kvalitet och service till sina kunder, var i världen de än befinner sig.  Denna princip, träffande kallad The Riwal Way, har transformerat Riwals verksamheter sedan 2013.