Sweden - Swedish
 • Belgium - Dutch
 • Croatia - Croatian
 • Denmark - Danish
 • France - French
 • Germany - German
 • Kazakhstan - English
 • Kazakhstan - Russian
 • Netherlands - Dutch
 • Norway - Norwegian
 • Poland - Polish
 • Slovenia - Slovenian
 • Spain - Spanish
 • Sweden - Swedish
 • United Kingdom - English

18 nov

Elektriska lösninger för sänkt och mindre nedsmutning

Vilka är fördelarna med helt elektriska maskiner? 

Vi vet alla hur viktigt det är med  hållbarhet när man driver ett företag, särskilt i branscher där det kan vara svårt att hitta miljövänliga lösningar och alternativ.

Bara denna anledning i sig gör att det kan vara fördelaktigt för dig att välja en elektrisk plattform för höjdarbete. Det finns dock en mängd andra fördelar som dessa maskiner erbjuder dig och ditt företag, såsom kostnadsbesparingar och ökad effektivitet. Läs vidare för att få veta vilka fördelar som helt elektrisk lift-utrustning har att erbjuda. 
 


1. Mindre stilleståndstid

Elektriska maskiner löper mindre risk för driftsstopp eftersom de har färre beståndsdelar än en dieselmaskin (t.ex. ingen olja, oljefilter eller bränslefilter) och inte har ett hydraulsystem som värms upp när elmotorn inte går på tomgång. Eftersom elektriska maskiner inte använder bränsle, blir man inte beroende av bränslekvalitet, man behöver inte heller kontrollera motorns olja eller oroa sig för oljeläckage. Inte minst slipper användarna ägna tid åt att köpa bränsle och fylla på tanken. 

 

2. Kostnadsbesparingar 

Elektricitet är billigare än bränsle! Detta i sig innebär att man sparar pengar. Dessutom är våra elmotorer underhållsfria (med 2 års garanti) när man köper en av våra konverterade maskiner. 
 
Elektriska maskiner gör enklare och snabbare inspektioner möjliga, eftersom man inte behöver kontrollera motorolja, kylvatten etc. och det är mindre slitage på hydrauliska komponenter (elmotorn roterar enbart när en rörelse krävs), vilket innebär mindre risk för att man behöver byta delar på sin AWP med de utgifter det medför.  
 
Dessutom krävs dyrbara specialverktyg för att sköta och underhålla den nya generationens dieselmotorer. Jämför man med hybridmaskiner så har man dessutom bara ett system som behöver underhållas, vilket ger mindre utrymme för extra kostnader att ansamlas. 
 

3. Bättre utnyttjande 

Man kan få ut mer av en elektrisk maskin! Den kan användas både inomhus och utomhus. Dessutom kan man arbeta i områden där det ställs krav på minskade CO2-utsläpp. Om arbetsplatsen är föremål för begränsningar med avseende på buller (t.ex. nära sjukhus eller i stadsområden före och efter vanliga arbetstider), kan man fortfarande arbeta med en tyst elektrisk bomlift. 

4. Positiv effekt på miljön 

Du kan hjälpa till att göra vår planet till en bättre plats att leva på för alla! Förutom att man mår bra och vet att man fattar miljömässigt ansvarsfulla beslut, kan man också hjälpa till att positionera sitt företag, både gentemot anställda och kunder, som ett innovativt och grönt 
företag. Sist men inte minst, elektriska bomar hjälper en att bidra till ett minskat globalt koldioxidavtryck. 
 
Är du intresserad av att hyra eller köpa en elektrisk bomlift? Förutom att Riwal har införskaffat elektriska maskiner direkt från tillverkarna, så har våra mekaniker särskilt konverterat 5 JLG-modeller av bomliftar från diesel till el, och har i konverteringen säkerställt att de har lika bra eller bättre prestanda än motsvarande dieselmaskiner. Våra konverterade elektriska bommar har arbetshöjder från 22 till 43 meter, där vårt senaste tillskott är 22meters JLG 660SJ. För att få veta mer om vårt sortiment av elektriska bommar, klicka här

Titel