Riwal Valgte maskiner 0
Meny

Riwal historien

Historien til Riwal er en historie om nesten kontinuerlig vekst og utvikling helt tilbake til 1968. Det var året Dick Schalekamp sr. etablerte Richards & Wallington International, en divisjon av det britiske kranutleiefirmaet Richards & Wallington med base i Nederland. Tolv år senere ble Dick Schalekamp eneeier av den nederlandske bedriften. 

Gi stafettpinnen videre

Omfanget av driften ble utvidet ved å etablere et eget selskap i 1986 som spesialiserte seg i utleie av løfteplattformer. Dette selskapet, Riwal Lift (navnet kommer fra de første bokstavene i Richards og Wallington), var forløperen til det nåværende selskapet Riwal.

I 1989 ga Dick Schalekamp sr. lederskapets stafettpinne til sine sønner.                                                                                           

I 1998, tretti år etter etableringen av Richards & Wallington International, ble både kraner og løfteplattformer bragt sammen i ett nytt forenet selskap – Riwal. Bedriften blomstret, og vokste til å bli det 5. største utleie selskapet i Nederland, men frem til 2001 var det i hovedsak et nederlandsk selskap som sjeldent beveget seg utenfor sin hjemmebase.

 
 

 

Bli internasjonal

Dette begynte å endre seg dramatisk med etableringen av Riwal Scandinavia i Danmark i 2001. En periode med solid vekst gjorde at Riwal fikk røtter i hele Europa, og etablerte virksomheter blant annet i Midtøsten, India og Kasakhstan. For tiden har Riwal virksomheter i 16 land, med et fotfeste som omfatter 57 depoter.

De siste årene har vi vært vitne til flere endringer.  Det begynte i 2007 med at Riwal forlot virksomheten for kranutleie for å fokusere på løfteplattformer. I 2012 ansatte Riwal Norty Turner som CEO og ibegynnelsen av 2013 forlot Dick Schalekamp jr. Riwal etter 25 år ved roret. Selskapet eies nå i sin helhet av ProDelta, et eiendoms- og investeringsselskap med base i Nederland. 

 

The Riwal Way

For å oppnå sin ambisjon om å levere den beste kundeopplevelsen i bransjen, har Riwal anvendt en forretningsstratgi som innlemmer beste praksis både innenfor og utenfor organisasjonen.  Selskapet leverer et stadig bedre tilbud av kvalitet og service til sine kunder, uansett hvor i verden de har sin virksomhet.  Denne tilnærmingen, som har det treffende navnet «The Riwal Way», har forvandlet Riwals virksomhet siden 2013.