Leer Riwal kennen

Wij weten alles over werken op hoogte. Met meer dan 50 jaar ervaring en vestigingen in 14 landen is Riwal de meest ervaren partner in hoogwerkers.

Ons verhaal begon in 1968 toen het Britse kraanverhuurbedrijf Richards & Wallington een dochteronderneming opende in Nederland. Twaalf jaar later ontstond het huidige Riwal en werd het een Nederlandse bedrijf. De naam komt van de eerste letters van Richards en Wallington. Het bedrijf bloeide en groeide uit tot de marktleider die het vandaag de dag is. Wij richten ons op oplossingen voor het werken op hoogte, hier in Nederland en ver daarbuiten. Sinds 2002 startte de internationale expansie en inmiddels zit Riwal in 14 landen verspreid over Europa, het Midden Oosten, India en Kazachstan.

Governance


Riwal Gedragscode

We willen integer, betrouwbaar en verantwoordelijk handelen naar onze stakeholders. We versterken deze waarden door onze Riwal Gedragscode toe te passen op al onze activiteiten.

De Riwal Gedragscode houdt rekening met de belangen van onze verschillende stakeholders. Dit zijn medewerkers, aandeelhouders en financiële instellingen, leveranciers, klanten, overheden, onderwijs- en kennisinstellingen, branche- en maatschappelijke verenigingen (inclusief NGO’s) en de gemeenschappen waarin we actief zijn.

Gedragscode en SHEQ-beleid

Gedragscode leveranciers

We hanteren dezelfde principes voor zowel onze leveranciers van goederen en diensten als voor onszelf. Deze zijn gebaseerd op onze kernwaarden, onze betrokkenheid bij onze mensen, onze klanten, onze investeerders, het milieu en de gemeenschappen waarin we werken. Naast kwaliteit, leverbetrouwbaarheid en prijs, selecteren we onze leveranciers ook op basis van hun milieu- en sociale prestaties, waaronder veiligheid en duurzaamheid.

SHEQ-beleid

De Riwal Holding Group stelt hoge eisen aan de naleving van haar groepsbrede SHEQ-managementsysteem, dat centraal wordt gecoördineerd en gecontroleerd. We streven voortdurend naar de beste klantervaring door oplossingen te bieden voor veilig en efficiënt werken op hoogte. Veiligheid staat centraal in ons bedrijf en we zoeken voortdurend naar manieren om onze prestaties te verbeteren en een veiligheidscultuur op te bouwen. We zetten ons daarnaast in om onze wereldwijde expertise te gebruiken om een duurzamere toekomst mogelijk te maken door duurzaamheid te omarmen als een integraal onderdeel van onze activiteiten en besluitvorming.

Gedragscode voor werknemers

Onze gedragscode voor medewerkers is gebaseerd op internationale richtlijnen zoals de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en maakt deel uit van de arbeidscontracten van alle Riwal medewerkers. Een anti-omkopings- en anti-corruptiebeleid zijn beide verankerd in de Code, evenals een klokkenluidersregeling.

Ons laatste nieuws

Boels Rental neemt Riwal over
Boels Rental kondigt met trots de geplande overname van Riwal aan. Een gerenommeerd verhuurbedrijf met een rijke historie en expertise in voornamelijk hoogwerkers. De voltooiing van de overname is gebonden aan enkele gebruikelijke voorwaarden, zoals goedkeuringen door de relevante mededingingsautoriteiten.
Lees meer…
Nieuw online platform
Riwal biedt klanten een digitale upgrade met een nieuwe website en een verbeterd klantportaal om hun verhuurervaring verder te verbeteren. Riwal.com en het klantportaal My Riwal combineren een aantrekkelijk design met gebruiksvriendelijke functies. We maken zakendoen gemakkelijk: alle branchekennis en verhuurinformatie is nu toegankelijk op één plek.
Lees meer…
Hoe kan onderkoeling voorkomen worden bij werken op hoogte
Onderkoeling is een verschijnsel dat iedereen kan overkomen. Te water raken is een duidelijke aanleiding voor onderkoeling, maar ook op het droge kan onderkoeling optreden. Het kan iedereen gebeuren die buiten actief is en dus ook tijdens het werken op hoogte.
Lees meer…