Veiligheid voorop

De hoogwerkerbranche heeft zich de afgelopen 20 jaar zich snel ontwikkeld. Daarmee is de wetgeving feitelijk verouderd ten opzichte van de huidige arbeidsomstandigheden. Om de veiligheid van de bediener en alle andere personen (en goederen) in de directe omgeving te kunnen waarborgen is een goede basiskennis van de machine nodig. Onder meer het volgen van en praktische training, volgens internationaal erkende normen, zou daar onderdeel van moeten zijn.

Riwals oplossingen

In onze branche zijn veilige producten van essentieel belang. Sterker nog veiligheid is ons belangrijkste product. Wij leveren producten om veilig te werken op hoogte en we doen er alles aan om onze belangrijkste kernwaarde te realiseren. In de praktijk betekent dit: veilige machines, veilige processen en het bijbrengen van kennis en bewustzijn via opleidingen.
Het voorkomen van ongevallen heeft de hoogste prioriteit. Daarom biedt Riwal diverse oplossingen voor veilig werken op hoogte:

Kennissessie

Praten over veiligheid helpt, maar onveilig gedrag veranderen is niet gemakkelijk. De kennissessies zijn bedoeld om bewustzijn te creëren voor veilig werken op hoogte. Dat doen wij bij Riwal op verschillende manieren:

Safety Walk

Onder de noemer ‘Let’s Walk Together’ bieden wij jou de mogelijkheid om samen met onze veiligheidsdeskundige van Riwal Benelux een bouwplaats/project te bezoeken. Tijdens deze walk geeft de deskundige tips en adviezen over de aanwezige risico’s op het gebied van werken op hoogte en het werken met hoogwerkers, verreikers en heftrucks.

Depot tour

Riwal is trots op haar veiligheidscultuur en The Riwal Way: onze cultuur van continu standaardiseren en verbeteren van processen. Het resultaat is een betere klantervaring, snellere responstijd, verbeterde efficiëntie, minimalisering van het aantal storingen en een hogere productiviteit voor onze klanten. Tijdens deze bezoeken nemen wij klanten mee in de wijze waarop wij omgaan met veiligheid.

Risico-inventarisatie

Een werkgever is verplicht de risico’s die het werk met zich meebrengt in kaart te brengen. Veel werkgevers vinden dit lastig, waardoor wij jou graag de ondersteuning willen en kunnen bieden in deze methodieken. Zo kunnen wij samen de risico’s van werken op hoogte binnen jouw organisatie of project in kaart brengen en minimaliseren.

In de brochure lees je alles over onze oplossingen op het gebied van veilig werken op hoogte