Oplaadstation

Oplaadstation voor apparatuur op batterijen

Elektrische hoogwerkers worden steeds vaker gebruikt in de bouw. We komen bouwplaatsen tegen waar tientallen verschillende hoogwerkers tegelijk rondrijden. Al deze apparatuur moet dagelijks worden opgeladen.

Logischerwijs gebeurt dit aan het einde van de dag, na gedane arbeid. Het gelijktijdig opladen van alle hoogwerkers veroorzaakt een enorme piek in de vraag naar stroom, wat vaak leidt tot een overbelast elektriciteitsnet en hoogwerkers die niet goed worden opgeladen.

Lege accu’s betekenen dat het werk de volgende ochtend niet goed hervat kan worden, met kostbare vertragingen tot gevolg.

Riwals oplossingen

Riwal ging op zoek naar een oplossing voor dit probleem. Omdat er geen beschikbaar was op de markt, besloten we een laadstation te maken speciaal voor elektrische hoogwerkers en vorkheftrucks. Robuust, draagbaar en in staat om piekbelasting gedoseerd op te vangen.

Het laadstation heeft CE-markering en Riwal heeft deze laadstations nu geproduceerd en in gebruik genomen, wat volgens ons een wereldprimeur is.

Bijkomende voordelen van het laadstation

Het laadstation heeft nog meer voordelen: elke eenheid kan worden gevolgd via track & trace, het is geschikt voor het opladen van andere elektrische apparatuur en de kabelhaspels zijn geïntegreerd in de behuizing. Dat laatste is erg praktisch. Kabels worden voortdurend ‘geleend’ voor andere werkzaamheden op locatie. Omdat ze vast zitten, blijven ze altijd beschikbaar om op te laden.

Anticiperen op het debat over stikstof

Met innovaties als deze laten we zien dat we een relevante speler zijn in de bouwsector. Het stikstofdebat is een relevante discussie in een groeiend aantal Europese landen. Bouwbedrijven die anticiperen op het stikstofdebat stappen volledig over op elektrische machines. Daarvoor moeten ze wel systemen hebben om de ‘elektrische’ bouwplaats goed te managen. De verantwoordelijkheid ligt bij Riwal om met relevante tools te komen en ervoor te zorgen dat bouwers met slimme oplossingen hun prestaties kunnen maximaliseren.

Specificaties laadstation

  • CE gecertificeerd
  • NEN 3140 gecertificeerd
  • 32 Amp aansluiting
  • 9x 230V haspels
  • 9 machines tegelijk opladen
  • Afsluitbaar
  • Verlichting in de bak

Wil je weten hoe het laadstation van Riwal je kan helpen jouw efficiëntie te verbeteren? Vul onderstaand formulier in en wij nemen spoedig contact met je op.

Contact- en klachtenformulier

Mocht je nog vragen, klachten, of opmerkingen hebben dan horen wij dat uiteraard graag via dit contactformulier.

Jouw vraag, klacht of opmerking

Over jou

Privacybeleid
This field is for validation purposes and should be left unchanged.