Veiligheidscultuur

Veilige machines en goede processen zijn één ding, maar zonder de juiste kennis en cultuur is dat niet voldoende. Daarom leiden onze gecertificeerde, deskundige trainers niet alleen ons eigen personeel op, maar ook onze klanten. Zo kan iedereen veilig leren werken met onze machines. Waar veiligheidsvoorschriften gelden en specifieke certificeringen nodig zijn, zorgen we dat alle werknemers en leidinggevenden de juiste opleiding met succes hebben afgerond.

Elke vergadering met ons personeel op een van onze 60 vestigingen begint met een beoordeling van de veiligheid. Elke week voeren er aangewezen medewerkers een “veiligheidswandeling” uit rond het depot om te controleren op eventuele risico’s. Bijkomend vragen we aan onze medewerkers om alles wat een veiligheidsrisico zou kunnen vormen te noteren. Alle problemen en incidenten worden vermeld op ons “Improvement Board” en worden behandeld. Ons doel is nul ongevallen en incidenten, en we werken er hard aan om dat te bereiken met een proactieve aanpak van veiligheid.

Veilige machines

Onderdeel van onze veiligheidscultuur is o.a. veilige machines en de zorg ervoor. Veilige apparatuur begint met producten van hoge kwaliteit en onderhoud door experts. Als een machine teruggebracht wordt naar ons depot wordt dit grondig gecontroleerd en krijgt, indien nodig, meteen onderhoud. Voordat de machine weer wordt afgeleverd bij een volgende klant wordt de machine nog eens nagekeken. Daarnaast wordt alle apparatuur jaarlijks gekeurd door een onafhankelijke instantie.

Naleving veiligheid

We zorgen voor een veilig proces door in elke fase de OHSAS 18001-norm na te leven, de internationale standaard voor gezondheids- en veiligheidsmanagement. Door onze OHSAS 18001-certificering verzekeren wij onze klanten dat onze processen zo zijn ingericht dat wij ongevallen weten te beperken tot een minimum.

Sinds 2015 neemt Riwal deel aan het Zero Accidents Netwerk. Het Zero Accidents Netwerk is een netwerk voor en door bedrijven die zich hard maken voor veilig werken en streven naar nul ongevallen. De deelname aan het netwerk kan een waardevolle bijdrage leveren om het aantal ongevallen op de werkvloer terug te dringen.