Riwal Bekijk geselecteerde producten 0
Menu
Sinds 1968 gespecialiseerd in veilig en efficiënt werken op hoogte

Wie wij zijn

Er zijn generalisten en specialisten. Riwal is een echte specialist. Afgelopen jaren is Riwal uitgegroeid tot expert op het gebied van aangedreven hoogwerk materieel. Hieronder verstaan we: hoogwerkers, verreikers en heftrucks. Alles bij elkaar hebben we een internationaal aanbod van ongeveer 13.000 machines. Juist doordat we specialist zijn kunnen we de beste klantervaring realiseren. 

 • Veiligheid 
  Veiligheid is onze hoogste prioriteit. We volgen dan ook een nauwgezet kwaliteits- & veiligheidsbeleid. Al onze machines worden voor levering en na gebruik grondig gecontroleerd en steeds goed onderhouden. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Riwal zowel ISO 9001, VCA als OHSAS gecertificeerd is. 

 • Tijdig leveren & ophalen
  Wij zorgen er altijd voor dat onze chauffeurs de machines vroegtijdig leveren en ophalen wanneer u klaar bent met uw werk. 

 • Beschikbaarheid
  Een wereldwijde vloot van meer dan 13.000 machines, waardoor er altijd een juiste machine beschikbaar is.

 • Continuïteit
  Riwal investeert constant in nieuwe producten, waardoor de machines in ons aanbod meestal niet ouder zijn dan 4 jaar en enkel uit topmerken bestaat. Mocht er onverhoopt toch  iets gebeuren met de machine, dan zijn onze servicemonteurs 24/7 bereikbaar en bent u zo weer aan het werk. 

 • Specialist
  Wij brengen graag eerst een bezoek aan uw werkterrein zodat we altijd de juiste machine kunnen adviseren. Mocht de juiste hoogwerker nog niet bestaan, dan maken wij gewoon een oplossing op maat door de machine aan uw wensen aan te passen.Persoonlijk advies van experts en innovatieve maatwerk oplossingen.
Corporate video Riwal Benelux
Internationaal
Van oorsprong een familiebedrijf, maar inmiddels uitgegroeid tot een internationale organisatie met 56 vestigingen in 17 verschillende landen. Deze groei heeft Riwal kunnen realiseren door continue te investeren in mensen, kwaliteit en vernieuwing. Dankzij ons internationaal karakter kunnen wij al onze klanten, eenders waar ter wereld, voorzien van de best mogelijke service. Ondanks deze internationale aanwezigheid is Riwal klein in karakter gebleven. Dit is te merken aan de persoonlijke service en oprechte betrokkenheid.


In de loop der jaren is Riwal meerdere malen erkend voor de kwaliteit van haar producten en diensten. In juni 2016 werden we benoemd tot "Beste Grote Verhuurbedrijf van het Jaar" op het prestigieuze European Rental Awards evenement in Stockholm. In 2009 werd Riwal op de International Awards for Powered Access erkend als Access Rental Company of the Year.

Onze geschiedenis

Voortdurende groei en evolutie is de rode draad doorheen ons bestaan. De geschiedenis begint in 1968, toen Dick Schalekamp Sr. een Nederlandse vestiging van het Britse bedrijf Richards & Walington oprichtte. Na twaalf jaar werd het bedrijf gekocht en werd het eigendom van Dick Schalekamp Sr.

Specialisatie in hoogwerkers
In 1986 werd naast het bestaande Richards & Wallington een nieuw bedrijf opgericht: Riwal Lift. Deze naam is ontstaan uit de eerste letters van Richards & Wallington. Het bedrijf was, naast kranen, gespecialiseerd in het verhuren van hoogwerkers. Riwal Lift was de voorloper van het huidige Riwal.

Van vader op zoons
In 1989 gaf Dick Schalekamp Sr. het leiderschap door aan zijn zonen. Dertig jaar na oprichting van Richards & Wallington werden uiteindelijk in 1998 het kranen en hoogwerker bedrijf samengevoegd tot Riwal. Het bedrijf bloeide en groeide uit tot het vijfde grootste kraanverhuur bedrijf in Nederland. Tot 2001 bleef Riwal een Nederlands bedrijf en werden er nauwelijks zaken gedaan buiten de landsgrenzen.

Een internationale speler
Na de oprichting van Riwal Scandinavië in Denemarken (2001) begon dit drastisch te veranderen. Een periode van uitbreiding volgde en Riwal opende vestigingen in heel Europa, het Midden-Oosten, India en Kazachstan. Op dit moment heeft Riwal vestigingen in 16 landen, met meer dan 56 depots.

In 2007 besloot Riwal de kranen business achter zich te laten en werd de focus gelegd op hoogwerkers. Norty Turner werd in 2012 benoemd als CEO van Riwal en Dick Schalekamp Jr. verliet begin 2013 het bedrijf, na bijna 25 jaar aan het roer te hebben gestaan. Riwal is nu volledig in handen van ProDelta, een Nederlands georiënteerde real estate en beleggingsonderneming.

The Riwal Way
Riwal heeft een ambitie: haar klanten voorzien van de beste service in de industrie. Om dit te kunnen realiseren blijft Riwal best practices van binnen en buiten de organisatie delen en opnemen in de operationele processen. Zo stellen we ons in staat om continue verbetering aan te brengen in aanbod, kwaliteit en service. Deze aanpak wordt, heel toepasselijk, The Riwal Way genoemd en helpt ons sinds 2013 om steeds weer verbetering aan te brengen.