Inschrijven nieuwsbriefPrivacy & Cookie Policy
Belgium - Dutch
 • Belgium - Dutch
 • Croatia - Croatian
 • Denmark - Danish
 • France - French
 • Germany - German
 • Kazakhstan - English
 • Kazakhstan - Russian
 • Netherlands - Dutch
 • Norway - Norwegian
 • Poland - Polish
 • Slovenia - Slovenian
 • Spain - Spanish
 • Sweden - Swedish
Sinds 1968 gespecialiseerd in veilig en efficiënt werken op hoogte

Wie wij zijn

Er zijn generalisten en specialisten. Riwal is een echte specialist. Afgelopen jaren is Riwal uitgegroeid tot expert op het gebied van aangedreven hoogwerk materieel. Hieronder verstaan we: hoogwerkers, verreikers en heftrucks. Alles bij elkaar hebben we een internationaal aanbod van ongeveer 13.000 machines. Juist doordat we specialist zijn kunnen we de beste klantervaring realiseren. 

 • Veiligheid 
  Veiligheid is onze hoogste prioriteit. We volgen dan ook een nauwgezet kwaliteits- & veiligheidsbeleid. Al onze machines worden voor levering en na gebruik grondig gecontroleerd en steeds goed onderhouden. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Riwal zowel ISO 9001, VCA als OHSAS gecertificeerd is. 

 • Tijdig leveren & ophalen
  Wij zorgen er altijd voor dat onze chauffeurs de machines vroegtijdig leveren en ophalen wanneer u klaar bent met uw werk. 

 • Beschikbaarheid
  Een wereldwijde vloot van meer dan 13.000 machines, waardoor er altijd een juiste machine beschikbaar is.

 • Continuïteit
  Riwal investeert constant in nieuwe producten, waardoor de machines in ons aanbod meestal niet ouder zijn dan 4 jaar en enkel uit topmerken bestaat. Mocht er onverhoopt toch  iets gebeuren met de machine, dan zijn onze servicemonteurs 24/7 bereikbaar en bent u zo weer aan het werk. 

 • Specialist
  Wij brengen graag eerst een bezoek aan uw werkterrein zodat we altijd de juiste machine kunnen adviseren. Mocht de juiste hoogwerker nog niet bestaan, dan maken wij gewoon een oplossing op maat door de machine aan uw wensen aan te passen.Persoonlijk advies van experts en innovatieve maatwerk oplossingen.
Corporate video Riwal Benelux
Internationaal
Van oorsprong een familiebedrijf, maar inmiddels uitgegroeid tot een internationale organisatie met 56 vestigingen in 17 verschillende landen. Deze groei heeft Riwal kunnen realiseren door continue te investeren in mensen, kwaliteit en vernieuwing. Dankzij ons internationaal karakter kunnen wij al onze klanten, eenders waar ter wereld, voorzien van de best mogelijke service. Ondanks deze internationale aanwezigheid is Riwal klein in karakter gebleven. Dit is te merken aan de persoonlijke service en oprechte betrokkenheid.


In de loop der jaren is Riwal meerdere malen erkend voor de kwaliteit van haar producten en diensten. In juni 2016 werden we benoemd tot "Beste Grote Verhuurbedrijf van het Jaar" op het prestigieuze European Rental Awards evenement in Stockholm. In 2009 werd Riwal op de International Awards for Powered Access erkend als Access Rental Company of the Year.

Onze geschiedenis

Onze geschiedenis kenmerkt zich door voortdurende groei en evolutie. De geschiedenis begint in 1968, toen Dick Schalekamp Sr. een Nederlandse vestiging van het Britse bedrijf Richards & Walington oprichtte. Twaalf jaar later werd de Nederlandse tak eigendom van Dick Schalekamp Sr.

Specialisatie in hoogwerkers
In 1986 werd naast het bestaande Richards & Wallington een nieuw bedrijf opgericht: Riwal Lift. Deze naam is ontstaan uit de eerste letters van Richards & Wallington. Naast kranen specialiseerde het bedrijf zich in de verhuur van hoogwerkers. Riwal Lift was de voorloper van het huidige Riwal. 

Van vader op zoons 
In 1989 gaf Dick Schalekamp Sr. het leiderschap door aan zijn zoons. Dertig jaar na oprichting van Richards & Wallington werden uiteindelijk in 1998 het kranen en hoogwerker bedrijf samengevoegd tot Riwal. Het bedrijf floreerde en groeide uit tot het vijfde grootste kraanverhuur bedrijf in Nederland. Tot 2001 bleef Riwal een Nederlands bedrijf en werd er nauwelijks zaken gedaan buiten de landsgrenzen.

Een internationale speler
De afgelopen jaren hebben een aantal grote veranderingen plaatsgevonden. In 2001 trad Riwal voor het eerst buiten de landsgrenzen en werd Riwal Scandinavia in Denemarken opgericht. In 2007 verliet Riwal de kraanverhuur business om zich uitsluitend te richten op hoogwerkers. Een periode van groei volgde toen Riwal vestigingen in heel Europa, het Midden-Oosten, India en Kazachstan oprichtte. Sinds 2013 is het bedrijf volledig in handen van ProDelta, een in Nederland gevestigde beleggingsonderneming. Op dit moment heeft Riwal meer dan 1700 mensen in dienst, heeft het 67 depotbedrijven in 16 landen, opereert het meer dan 14.500 machines en doet het zaken in meer dan 65 landen.

The Riwal Way
Riwal heeft een ambitie: de beste klantervaring in de industrie leveren. Om dit te kunnen realiseren blijft Riwal best practices van binnen en buiten de organisatie delen en opnemen in de operationele processen. Zo stellen we ons in staat om continu verbetering aan te brengen in: aanbod, kwaliteit en service. Deze aanpak wordt heel toepasselijk, The Riwal Way, genoemd en helpt ons sinds 2013 om steeds weer verbetering aan te brengen.