Riwal 0
Meny

Vår innovativa upplärningslösning.

Den virtuella verkligheten har använts aktivt på flera olika marknader och har bevisats ha ett antal praktiska användningsområden. Riwal introducerar nu virtuell verklighets simulator till de industrier som arbetar med höjder, som en effektiv träningsmetod för att öka säkerheten och effektiviteten på plats.

Hur det fungerar
Varje enhet kommer utrustad med en arbetskorg som operatörer kan stå i, virtuell verklighetsglasögon och en kontrollpanel med joysticks och switch som är en imitation av de som finns på riktiga maskiner.

Den virtuella verklighets simulatorn skapar en kontrollerad arbetsmiljö för operatörerna att träna i, ökar personlig säkerhet för nya operatörer och sparar stora mängder pengar på skador av utrustning och infrastruktur. 

Träning utan risker
VR simulatorn kan komma att introduseras till vår IPAF ( International Powered Access Federation) träning. Trots att deltagaren inte kan utsättas för högrisksituationer i början på riktiga maskiner, kan VR simulatorn ge instruktören möjlighet att utsätta operatören för olika  svåra situationer och om det skulle gå fel, finns där inga konsekvenser för lärlingens hälsa och säkerhet.

Dessutom förser denna förnyelsen operatörerna med återkommande möjligheter att uppdatera sin träning, vilket är särskilt andvändbart om en operatör inte har arbetat med en maskin under längre tid, men ändå inom tidsramen fram till behövlig IPAF träning. Bättre träning för operatörerna gör att de kan arbeta mer komfortabelt på de olika maskinerna, vilket ökar projektets effektivitet.

Öka säkerheten och effektiviteten
Simulatorerna är designade för att öka säkerheten och effektiviteten genom att ge ytterligare träning till maskinoperatörerna på olika maskinmodeller med ett skräddarsytt program tillpassat högrisk situationer i byggnadsindustrin. För tillfället har Riwal 6st virtuella verklighets simulatorer som har distribuerats över Storbritannien, Holland, Polen, Danmark och Förenade Arabemiraten.