Tilmeld nyhedsbrevFAQ
Denmark - Danish
 • Belgium - Dutch
 • Croatia - Croatian
 • Denmark - Danish
 • France - French
 • Germany - German
 • Kazakhstan - English
 • Kazakhstan - Russian
 • Netherlands - Dutch
 • Norway - Norwegian
 • Poland - Polish
 • Slovenia - Slovenian
 • Spain - Spanish
 • Sweden - Swedish

LEJ TELESKOPLÆSSERE FRA MANITOU

Et af de helt store brands, som vi fører hos Riwal, er Manitou. Denne form for producent er en af de mest erfarne liftproducenter på markedet. Manitou er kendt for deres solide og holdbare maskiner. Derudover er de specielt kendt for deres teleskoplæssere. Manitou har mere end 50 år i branchen, så derfor vil en lift fra denne producent bestemt være det sikre valg til dit næste projekt.

 

En teleskoplæsser fra Manitou er nem at betjene og yderst funktionel til et hav af forskellige industrier. Hos Riwal går vi meget op i, at brugervenligheden er i top ved vores produkter og at de er nemme at betjene, så alle kan få glæde af dem til deres projekter. Derfor er det selvfølgelig et kæmpe plus i bogen, at Manitou er kendt for deres brugervenlighed og nemme navigation. Nogle af de andre fordele, som du kan opleve ved deres teleskoplæssere er blandt andet også:

 • Pålidelige
 • Robuste
 • Holdbare

Det er nogle fordele, som vi vægter meget højt, når vi skal udvælge, hvilke producenter vi gerne vil samarbejde med. Manitou lifte har en enormt høj ydeevne, som gør at du får altså værdi for dine penge, når du vælger at leje netop denne lift. Derudover er en teleskoplæsser fra Manitou mere end blot en maskine, og du vil uden tvivl hurtigt kunne mærke en markant forskel fra andre teleskoplæssere på markedet. Med en teleskoplæsser fra Manitou får du en stabil og hårdtarbejdende maskine, der vil følge dig i tykt og tyndt og færdiggøre alle dine projekter langt nemmere, end du nogensinde har prøvet før.

Manitou er til alle opgaver

Manitou er en helt central spiller på lift markedet og producenten bag høster stor respekt og anerkendelse fra deres konkurrenter. For Manitou handler det nemlig ikke alene om, at producere maskiner, der er funktionelle og gode. For dem handler det ligeledes om at sætte en ære i at samarbejde på tværs af forskellige brancher for at udvikle og producere kvalitetsmaskiner til forbrugere verden over. De søger altså hele tiden i mod til forbedre deres produkter, så deres forbrugere får den aller bedste oplevelse. Det viser sig ved, at de blandt andet har samarbejdet med Toyota.

Når du lejer en lift fra Manitou, så kan du være sikker på at få en maskine, der både har en høj ydeevne og er nem at betjene. Det vil sige, at uanset om du er godt eller mindre kendt med anvendelsen af deres teleskoplæssere, så er den altid et sikkert valg for alle. Hos Riwal kan vi garantere, at de teleskoplæssere vi har i vores sortiment, de lever op til dine krav i forhold til ydeevne og egenskaber – og de vil uden tvivl hjælpe med at løse din arbejdsopgaver på en nemmere og mere sikker måde.

 

Ofte stillede spørgsmål om teleskoplæssere fra Manitou

I de næste par afsnit kan du læse om nogle af de spørgsmål, som vi ofte møder, når vores kunder overvejer at leje en lift fra Manitou. Vi har forsøgt at samle de mest aktuelle, men skulle du sidde tilbage med andre spørgsmål, så tøv endelig ikke med at kontakte os. Vores medarbejdere står altid klar til at vejlede eller rådgive dig i forhold til din næste lift. 

Hvad er en teleskoplæsser?

En teleskoplæsser er en type af lift, der bliver brugt meget i byggebranchen og til landbrug. Teleskoplæssere er ofte opkaldt efter en af producenterne og har hvert sit modelnummer. Dette er derfor ikke anderledes for vores Manitou lift. Helt grundlæggende er den beregnet til at udføre de samme opgaver som en gaffeltruck, men den er dog væsentligt mere avanceret end de fleste trucks.

 

Teleskoplæsserens opbygning

En teleskoplæsser er ofte firehjulet, men enkelte trehjulede udgaver er dog til at se ind i mellem, men i vores sortiment har vi kun firhjulet. Teleskoplæsseren er en relativ bred maskine med stor akselafstand med både træk og styring på alle hjul. Mange modeller giver mulighed for at justere, hvordan hjulene skal styre i forhold til hinanden, således at den for eksempel kan køre skråt fremad uden at ændre maskinens retning - dette gør sig ligeledes gældende for vores Manitou lifte. Grunden til, at der er en så stor akselafstand og afstanden mellem forhjulene, er for maskinen kan række højt og fremad uden at risikere at vælte.

 

Kræver det certifikat at køre teleskoplæsser? 

Der er flere krav, som arbejdstilsynet stiller, hvis man vil kunne betjene en teleskoplæsser. Så ja - det kræver et certifikat at køre teleskoplæsser. Du kan finde mange flere informationer omkring certifikatkrav på arbejdstilsynets hjemmeside, men her har vi kort ridset op, hvornår certifikat ikke er nødvendig. 

Der er ikke krav om certifikat/uddannelse til løft med teleskoplæssere i situationer, hvor brugen af teleskoplæsser er begrænset. Dette vil helt konkret sige:

 • Hvis teleskoparmen højst kan række 1,5 m. Læssemaskiner med en teleskoparm på højst 1,5 m er således ikke omfattet af reglerne, selv om de bruges til løft af byrder.
 • Hvis teleskoplæsseren afprøves efter reparation - udelukkende test.
 • Hvis teleskoplæsseren bruges ved kørsel uden byrder - det vil sige uden gods eller mennesker. 

Der stilles ikke krav om kranbasisuddannelse til kranarbejde med teleskoplæssere, hvis teleskoplæsserens tilladte belastning maksimalt er 8 tonsmeter. Dette er blot et uddrag, så vi opfordrer til, at I undersøger på arbejdstilsynets hjemmeside inden, såfremt I er i tvivl, om i er omfattet af certificeringsreglerne.