Hyresvillkor
Sweden - Swedish
 • Belgium - Dutch
 • Croatia - Croatian
 • Denmark - Danish
 • France - French
 • Germany - German
 • Kazakhstan - English
 • Kazakhstan - Russian
 • Netherlands - Dutch
 • Norway - Norwegian
 • Poland - Polish
 • Slovenia - Slovenian
 • Spain - Spanish
 • Sweden - Swedish

Vilka vi är

Somliga företag försöker vara allt för alla. Inte Riwal. Vi har medvetet valt att specialisera oss på endast ett specifikt område - "driven tillgångsutrustning", varmed vi menar arbetsliftar, teleskoplastare och gaffeltruckar. Allt som allt har vi en flotta på ca. 18.000 enheter. Vi är övertygade om att vi med ett sådant riktat fokus kan erbjuda våra kunder överlägsen service och att vårt överlägsna serviceanbud yttrar sig i säkerhet, effektivitet och lönsamhet för våra kunder.

Lösningar för höjdarbete

I ett nötskal erbjuder vi lösningar för arbete på höjd och det är vårt jobb att se till att våra kunder kan utföra höjdarbete på ett säkert och produktivt sätt. Den överlägset största delen av vår verksamhet består av uthyrning tillsammans med kompletterande tjänster, t.ex. träning, som vi erbjuder våra kunder.

 

Försäljning

Vid sidan av det säljer vi också kvalitetsutrustning för höjdarbete från många av marknadens ledande tillverkare. Vi är officiell återförsäljare för JLG, Genie, Holland Lift och Teupen i anvisade länder. Vi säljer också högvärdig begagnad utrustning direkt ur vår uthyrningsflotta.

 

Säkerhet och hållbarhet

Säkerhet är vår högsta prioritet. Arbetsliftar är ett säkrare sätt att arbeta på höjd och för att garantera att vår utrustning används så säkert som möjligt erbjuder vi kurser i både användning och säkerhet. Vi anser också att inhyrning av självgående utrustning är en hållbar lösning - inte bara för miljön men även för kundens långsiktiga affärsframgång. Kunden behöver själv inte äga, förvara och underhålla utrustning som bara används sporadiskt, samt att tillgodose sin personal med den insikt och expertis, som vi istället kan erbjuda på specialistnivå. Kunden får istället den allra bästa utrustningen och kan rikta in sig på sin kärnverksamhet, istället för att slösa bort värdefulla resurser och kompetens på saker som för kunden är av mindre vikt.

 

Internationellt

Riwal är verksamt i hela Europa och Mellanöstern och även i Indien och Kazakstan. Med vårt nätverk av partners kan vi stödja verksamheter i praktiskt taget alla länder genom vår International Rentals affärsenhet, oavsett om vi själva finns på plats där. Det finns inte många företag som kan matcha vår internationella räckvidd.

 

Tänka globalt, arbeta lokalt

Hur global vår täckning än är har vi inte förlorat sikten på hur viktigt det är att arbeta sida vid sida med den lokala kunden. För oss är varje transaktion personlig. Vi samarbetar nära med våra kunder för att fastställa vilken utrustning just de behöver och allt annat som kan krävas vad det gäller träning och service. Med små team som arbetar från nästan 60 depåer över hela världen är vi för det mesta, både bildligt och bokstavligen, nära våra kunder. Vi tror att det är därför vi kan reagera snabbt och pålitligt och vi tror också att det återspeglas i förhållandet som vi har byggt upp med våra kunder, baserat på delad respekt, ömsesidigt intresse och förtroende.

Erkännande för vår excellens

Genom åren har Riwal hedrats flera gånger för vår excellens i både produkter och tjänster. I Juni 2016 utnämndes företaget till "Large Rental company of the Year" vid de prestigefyllda European Rental Awards som utdelades i Stockholm.

Riwal hedrades också år 2009 vid International Awards for Powered Access med titeln Access Rental Company of the Year.