Riwal 0
Menu

IZJAVA O ZASEBNOSTI SKUPINE RIWAL HOLDING GROUP BV

Ta Politika o zasebnosti in piškotkih velja za stranke, nekdanje stranke, potencialne stranke, dobavitelje in obiskovalce vseh spletnih strani in mobilnih spletnih mest, ki jih upravlja Riwal najem opreme, d.o.o. (www.riwal.si, Riwal Access4U in Riwal Rental App). Lastnik te spletne strani je Riwal najem opreme, d.o.o., ki ima sedež v Ljubljani, na naslovu Šmartinska censta 32 in je dosegljiv po telefonu na številki 01 544 34 34 ali prek e-pošte info_si@riwal.com. Riwal se obravnava kot procesor za obdelavo vaših osebnih podatkov, v skladu s členom 4, odstavek 7 Splošne uredbe o varstvu podatkov EU 2016/679 (“GDPR”).

Vašo zasebnost bomo obravnavali skrbno, v skladu s pravili in načeli BDPR. Ko bomo prek spletne strani, aplikacije ali drugega Riwalovega digitalnega kanala zahtevali vaše osebne podatke, vam bomo najprej pojasnili, zakaj potrebujemo te podatke in kaj služi kot pravna podlaga za to. Nato bomo, če bo potrebno, zaprosili za vaše nedvoumno in prostovoljno soglasje za zbiranje, uporabo, hranjenje in morebitno posredovanje vaših osebnih podatkov, kot je opisano v tej politiki.

Načeloma vaše osebne podatke potrebujemo za to, da se lahko izvrši prodajno pogodbo ali najemno pogodbo. Vaše predhodno prostovoljno in nedvoumno soglasje za uporabo vaših podatkov je potrebno samo, če se vaši osebni podatki ne uporabljajo v povezavi z izvajanjem pogodbe, vključno s povezanimi storitvami in trženjem.

 

Vaše osebne podatke uporabljamo za naslednje namene:

1. povpraševanje za ponudbo, ki se nanaša na pogodbo o nakupu, najemu ali usposabljanju, ali na pogodbo za nadomestne dele ali vzdrževanje delovnih dvižnih ploščadi, teleskopskih košar ali viličarjev. Za ponudbo se lahko zaprosi prek naše spletne strani, po pošti, telefonsko ali po elektronski pošti (pred-pogodbena faza);

2. izvrševanje pogodb, ki so omenjene v točki 1 (pogodbena faza);

3. izračun in zapisovanje finančnih podatkov kot rezultat pogodbe, sklenjene z vami pod točko 1;

4. za namene trženja. To vključuje obveščanje o novih izdelkih, storitvah in prodajnih promocijah podjetja Riwal po tem, ko ste se registrirali na naši spletni strani. Ko se registrirate, nam posredujete vaše nedvoumno in prostovoljno soglasje za uporabo vašega e-poštnega naslova za pošiljanje novičk o izdelkih, storitvah in prodajnih akcijah podjetja Riwal;

5. da vas obveščamo o naših novih izdelkih in povezanih storitvah, pri čemer upoštevamo vaše preference na osnovi kupljenih ali pridobljenih izdelkov in/ali storitev, vaše interese na osnovi vaše uporabe spletnih strani in mobilnih spletnih mest, ki jih beležimo z vašim soglasjem, vključujoč vse uporabljene aplikacije. To lahko storimo tudi prek oglaševalskih akcij na družbenih medijih (Facebook in LinkedIn);

6. izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti in zakonskih davčnih obveznosti; in

7. za razvoj in izboljšanje izdelkov in storitev za notranjo analizo in analizo spletne strani.

 

Čigave osebne podatke obdelujemo

Obdelujemo (zbiramo, uporabljamo, hranimo, shranjujemo in delimo) osebne podatke strank, nekdanjih strank, potencialnih strank, dobaviteljev in obiskovalcev na naših spletnih straneh in aplikacijah.

 

Kdo bo prejel vaše osebne podatke?

Osebne podatke posredujemo podjetjem samo, če je to potrebno za in če so ta podjetja vključena v  izvrševanje pogodbe med vami in podjetjem Riwal. Z vsemi temi podjetji imamo sklenjene pogodbe o obdelavi, ki določajo, katere aktivnosti se izvaja pod našim pooblastilom in v skladu z našimi navodili. Te družbe ne smejo obdelovati ali uporabljati podatkov za svoje lastne namene ali za druge namene.

 

Odjava

Če ne želite, da vas še naprej obveščamo o naših novih izdelkih in povezanih storitvah in promocijah, se lahko kadar koli odjavite od prejemanja naših novičk. To storite tako, da kliknete na povezavo za odjavo od naših novičk ali pošljete elektronsko sporočilo na: info@riwal.com, z navedbo "Odjava od prejemanja novičk". Poleg tega lahko sami kadarkoli prilagodite nastavitve piškotka; več o tem si preberite v razdelku »Uporaba piškotkov«.

 

Obdobje hranjenja vaših osebnih podatkov

Vaših osebnih podatkov ne bomo hranili dlje, kot je to potrebno za zgoraj navedene namene ali v skladu z zakonsko določenim rokom.

 

Varnost

Sprejeli smo ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe za zaščito vaših osebnih podatkov in za preprečevanje nepooblaščenega dostopa do vaših osebnih podatkov. Te ukrepe se redno ocenjuje, prilagaja in posodablja, kjer je to potrebno.

Naša spletna stran je zavarovana na tak način, da se osebne podatke, ki jih posredujete na naši spletni strani, pošlje naši organizaciji prek varne povezave.

 

Uporaba piškotkov

Pri ponudbi naših izdelkov in storitev na spletnih straneh in aplikacijah uporabljamo piškotke. Piškotki so majhne podatkovne datoteke, ki jih spletna stran pusti na vaši napravi (kot je vaš računalnik). Spletna stran da navodila spletnemu brskalniku, ki ga uporabljate za ogled spletnih strani (kot je Internet Explorer), da shrani te piškotke na vašo napravo. Na spletnih straneh Riwala se uporablja štiri vrste piškotkov:

1. Funkcionalni piškotki

Funkcionalni piškotki so potrebni za to, da naša spletna stran deluje. Funkcionalne piškotke uporabljamo za olajšanje navigacije po naših spletnih straneh in za shranjevanje določenih uporabnikovih nastavitev ali preferenc, da bi optimizirali vašo uporabo spletnih strani.

2. Analitični piškotki

Poleg tega Riwal uporablja analitične piškotke, s katerimi se meri, koliko obiskovalcev obišče spletne strani in katere informacije si najpogosteje ogledujejo (kot na primer z uporabo Google Analytics). Zbrane statistične informacije se uporablja za optimiziranje vsebine spletne strani ali spletnih sporočil glede na potrebe obiskovalcev.

3. Oglaševalski piškotki

Nekateri oglasi na spletnih straneh tretjih oseb zasledujejo, kateri obiskovalci so brali oglase in katere strani so si obiskovalci ogledali. To omogoča, da Riwal personalizira vaš naslednji obisk in vam pokaže ustrezne oglase. Te tretje osebe (vključno Facebook prek https://www.facebook.com/ads/about/?entry_product=ad_preferences) vam dajejo možnost, da upravljate vaše nastavitve zasebnosti in oglaševanja ter jih po potrebi prilagodite glede na vaše želje.

4. Piškotki družbenih medijev

Riwal vam daje priložnost, da informacije na spletnih straneh in aplikacijah delite prek družbenih medijev. Za ta namen lahko uporabljate gumbe za družbene medije. Če kliknete na enega od teh gumbov, boste preusmerjeni na spletno stran podjetja relevantnega družbenega medija. Ko klikate, bodo ta podjetja nameščala piškotke. Ta podjetja vam tudi nudijo možnost, da upravljate vaše nastavitve zasebnosti in oglaševanja ter jih po potrebi prilagodite.

 

Pregled uporabljenih piškotkov:

Ime piškotka

Opis

Trajanje hrambe

.ASPXAUTH

Piškotek ASPXAUTH se uporablja za ugotavljanje, ali je uporabnik avtoriziran. Piškotek ne vsebuje na osebo vezanih podatkov. Ta piškotek se uporablja za zagotavljanje funkcionalnosti spletne strani in izgine 30 minut potem, ko se brskalnik zapre.

Konec seje

 

ASP.NET_SessionId

Piškotek, ki vsebuje podatke o seji uporabnika in ga strežnik uporablja samo za zagotavljanje kontinuitete. Piškotek ne vsebuje na osebo vezanih podatkov. Ta piškotek se uporablja za zagotavljanje funkcionalnosti spletne strani in izgine 30 minut potem, ko se brskalnik zapre.

Konec seje

 

SC_ANALYTICS_GLOBAL_COOKIE

Ta naključno izbrana številka nam pomaga, da vam pošljemo personalizirano vsebino. Poleg tega nam ta piškotek pomaga generirati poročila o tem, kako uporabniki uporabljajo našo stran v sistemu upravljanja vsebine.

1 leto

SC_ANALYTICS_SESSION_COOKIE

Ta naključno izbrana številka nam pomaga, da vam pošljemo personalizirano vsebino. Poleg tega nam pomaga generirati poročila o tem, kako obiskovalci uporabljajo našo spletno stran v okviru našega sistema upravljanja vsebine.

Konec seje

 

_RequestVerificationToken

Piškotek, ki je bil razvit z namenom zaščite naše spletne strani pred zlonamernimi napadi. Piškotek ne vsebuje na osebo vezanih podatkov. Ta piškotek se uporablja za zagotavljanje funkcionalnosti spletne strani in izgine 30 minut potem, ko se brskalnik zapre.

Konec seje

 

{sitename}#lang

Piškotek za shranjevanje želenega jezika.

 

 

Kako lahko upravljam in onemogočim piškotke?

Kadar obiščete spletno stran ali aplikacijo Riwala, lahko sami nastavite vaše preference piškotkov (z izjemo potrebnih piškotkov, za katere se ne zahteva soglasja). Večina internetnih brskalnikov je nastavljenih tako, da se piškotke samodejno sprejme. Lahko spremenite nastavitve, da se blokira piškotke ali da se vas opozori, kadar se piškotke pošilja na vaš računalnik. Zato si poglejte navodila za vaš brskalnik, da boste izvedeti več o tem, kako prilagoditi ali spremeniti vaše nastavitve brskalnika.

Če za obisk spletnih strani ali aplikacij Riwala uporabljate različne naprave, morate zagotoviti, da je vsak brskalnik na vsaki napravi prilagojen vašim preferencam piškotkov. Če onemogočite piškotke, ki jih uporablja Riwal ali nastavite te piškotke na vaše preference zasebnosti, lahko to vpliva na vaše izkušnje s spletnimi stranmi in aplikacijami Riwala.

 

Izključitev odgovornosti

Spletne strani in aplikacije Riwala vsebujejo povezave do drugih spletnih strani in možnih oglaševalcev, vključujoč Google, Facebook in LinkedIn.

Za upravljanje pošiljanja naših novičk smo vključili tretjo osebo, Emark. Novičke pošiljamo samo, če ste se registrirali za to in v katerem koli trenutku se lahko odjavite.

Riwal ni odgovoren ali zavezan za zadeve zasebnosti, ki se lahko pojavijo v zvezi s tem. Prav tako nismo odgovorni za vsebino, varnost ali lastnino spletnih strani teh tretjih oseb. Zato vam svetujemo, da si večkrat preberete politiko zasebnosti teh podjetij. Kjer je le mogoče, lahko vaše nastavitve zasebnosti prilagodite vašim osebnim preferencam.

 

Varstvo osebnih podatkov

Riwal je odgovoren za varno shranjevanje in prenos podatkov iz vašega računalnika na naše strežnike. Ti strežniki se nahajajo na Nizozemskem in, v vsakem primeru, vse evropske države v skladu z zakonom nudijo zadostno in primerno raven zaščite. Tudi Riwal je sprejel ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe za zaščito vaših osebnih podatkov pred izgubo ali kakršno koli obliko nezakonite obdelave. Če Riwal sodeluje s podjetji izven Evrope, bomo osebne podatke posredovali samo v primeru, če obstaja podobna raven zaščite ali samo z vašim predhodnim izrecnim soglasjem.

 

Otroci

Izdelki in povezane storitve podjetja Riwal niso namenjene otrokom. Če ste mlajši od 16 let (mladoletni), ne morete uporabljati naših storitev.

 

Vaše pravice

V vsakem trenutku lahko zahtevate dostop do ali spremembo ali brisanje vaših osebnih podatkov. Prek elektronskega naslova info@riwal.com se lahko kadar koli odjavite od katere koli marketinške akcije, vključujoč tudi naše novičke. Poleg tega lahko prilagodite vaše nastavitve piškotkov na spletnih straneh Riwala.

  Vaša odgovornost je, da zagotovite, da so vse informacije, ki jih posredujete Riwalu, točne in posodobljene.

Končno, imate pravico, da vložite pritožbo pri nizozemskem organu za varstvo podatkov Dutch Data Protection Authority (Autoriteit Persoonsgegevens), če se ne strinjate z načinom, kako Riwal ravna z vašimi osebnimi podatki.

Če imate dodatna vprašanja o tej Politiki o zasebnosti in piškotkih ali kako se le-ta uporablja na tej spletni strani, nam pišite na naslov:

Šmartinska censta 32

1000 Ljubljana

privacy@riwal.com

 

Spremembe te Politike o zasebnosti in piškotkih

Vsako spremembo te Politike o zasebnosti in piškotkih bo Riwal objavil prek spletnih strani. Riwal vam zato svetuje, da redno pregledujete Politiko o zasebnosti in piškotkih na naših spletnih straneh, tako da boste vedno seznanjeni z vsemi spremembami.

 

Za to Politiko o zasebnosti in piškotkih veljajo zakoni Nizozemske. Ta politika je bila nazadnje spremenjena v maju 2018.