JLG E860SJ elektrisk bomlift fra Riwal kranes ud gennem taget på Naturhistorisk Museum I København

30 august, 2022

Sådan får man en bomlift på 17 tons ud af en høj glaskuppel

En 17 tons bomlift fra RIwal skulle fjernes igennem et reletivt lille hul i det 23 meter høje glastag i Oceansalen på Statens Naturhistoriske Museum i København. Bomliften, en JLG-E860 el-bomlift, blev brugt under arbejdet på museet. Læs hvordan det lykkedes i blogindlægget her.

Vores JLG-E860 el-bomlift på 17 tons fik sig en flyvetur, da den var færdig med arbejdet på Statens Naturhistoriske Museum i København.

Den 23 meter høje Oceansal i det nye Statens Naturhistoriske Museum i København var næsten færdig, da Riwals lifte skulle løftes ud. Der var kun én vej ud, nemlig gennem et lille hul i taget øverst oppe i glaskuplen på 2,6 meter i bredden og 6,4 meter i længden. Det krævede præcision at løfte en 17 tons bomlift, men til at udføre løftet stod BMS med en af deres kraner.

Projektet på Statens Naturhistorisk Museum i København

JLG E860SJ kranes ud gennem taget på Naturhistorisk Museum i København

Statens Naturhistorisk Museum i København er opført med en imponerende Oceansal som er 50 meter lang og 16 meter bred. I byggeriet af oceansalen er der brugt 48 tons stål, 2.000 stålrammer og 16.000 boltsamlinger. Byggeriet begyndte i maj 2019, og nu står den næsten færdig.

Når det nye museum står færdigt, vil Oceansalen kunne ses fra Sølvgade. Kuplen opbygges af cirka 2000 stålrammer, der løftes på plads og boltes sammen. Når hele stålkonstruktionen er på plads, skal glassene monteres styk for styk, siger Hanne Alrø, projektchef i Vejdirektoratet, der er bygherre på projektet.

Udføringen af konstruktionen var planlægt til, at glastaget i toppen kunne fjernes for at få maskiner og andet grej ud, inden taget bliver permanent lukket med stål, glas og fugearbejde.

Per Aarsleff er hovedentreprenør på projektet.

Riwal konduktør ved JLG E860SJ bomliften

Riwal er klar til at hjælpe dig

Hvis du står over for projekter af større eller mindre kompleksitet som kræver arbejde i højden i form af og har brug vores rådgivning, kan du altid kontakte Riwal. Vi er specialiseret og ikke mindst dedikeret til at hjælpe såfremt du skal leje lifte, teleskoplæssere eller minikraner m.v. til dit projekt i højden. Kontakt os direkte for at udforske, hvordan vi kan støtte dig i dit næste projekt.

Seneste indlæg fra Riwal

Riwal præsenterer en ny version af kundeportalen MitRiwal!
Riwal forpligter sig til at levere innovative løsninger og forbedre kundeoplevelsen på tværs af vores platforme. Med den nye version af MitRiwal får kunderne en mere effektiv og brugervenlig løsning til at administrere deres maskinudlejning.
Læs mere…
Giraf på besøg hos Riwal Danmark
I den seneste tid har Riwal haft besøg af en helt særlig gæst på kontoret i Odense.
Læs mere…
Boels Rental opkøber Riwal
Boels Rental styrker sin position med den forventede fremtidige overtagelse af Riwal Boels Rental, en førende virksomhed i udlejningsbranchen, er stolte over at kunne annoncere en vellykket aftale om et fremtidige opkøb af Riwal, en velrenommeret virksomhed med en rig historie og ekspertise indenfor lifte (AWP (Aerial Work Platforms)).
Læs mere…