Arbejd sikkert i en lift med et IPAF kursus hos RIwal

5 oktober, 2023

Tips og Tricks til når du skal arbejde i en lift i regn og blæst

Er du i tvivl om hvordan du arbejder mest sikkert i en lift hvis vejret er dårligt? Få essentielle tips her! Fra vind til regn, læs vores vejledning til at arbejde med høj sikkerhed i blæst og regn.

Sådan arbejder du sikkert i en lift i blæst og regn.

Sommeren er forbi og efteråret er på vej. For operatører, der udfører arbejde i højden ved brug af lifte, kan dette være en udfordring. For at opretholde sikkerheden for de folk, der arbejder i lifte, anvendes forskellige regler og retningslinjer ved regnvejr og blæsende vejr. Ingeborg Gabriëls, sikkerhedskoordinator for Riwal Holland, giver praktiske tip til at kunne arbejde i alle vejrforhold.

Vind kan forhindre arbejde i højden

Den højeste tilladte vindhastighed for arbejde i lifte er 12,5 m/s (45 km / t). Det svarer til omkring vindstyrke seks jf. Beaufort-skalaen. Detaljerne om den tilladte vindhastighed kan læses i brugermanualen til hver lift. Hvis den maksimalt tilladte vindstyrke nås, skal arbejdet helt afsluttes eller midlertidigt afbryde.

Måling af vindstyrken

Den afgørende faktor er ikke vindstyrken på jorden, men vindstyrken i den pågældende arbejdshøjde. Hvis det ikke er muligt at estimere, om den aktuelle vindhastighed gør det muligt at arbejde i en bestemt arbejdshøjde, skal den måles i den relevante arbejdshøjde,” udtaler Gabriëls.

Til dette anbefales det på det kraftigste at bruge et pålidelig anemometer, da kun sådan en enhed leverer pålidelige data, hvorfra konklusioner kan drages.

Hvis vindhastigheden er på en grænseværdi, eller hvis kraftige vindstød forekommer kortvarigt, skal operatøren altid stoppe arbejdet/ikke igangsætte, både af forsigtighed og for at undgå risikoen for ulykker,” udtaler Gabriëls.

Arbejd sikkert i regnvejr

Udover vind udgør regn også farer, når der arbejdes i lifte, uanset om regnen er kort- eller langvarig.

Fugtigheden kan få gennemvædet jorden med fare for, at hjulene eller støttebenene bevæger sig eller synker. I værste tilfælde kan dette føre til, at liften vælter, med uforudsigelige konsekvenser for personerne på eller i nærhed af liften, ” udtaler Gabriëls.

I en ugunstig position kan maksimalt 80% af den samlede vægt placeres på et enkelt hjul eller støtteben,” fortsætter Gabriëls. “Afhængig af platformens størrelse kan der være tale om flere tons vægt.” Hendes tip: “Brug altid store ramper, der fordeler platformens vægt over den størst mulige overflade.”

Årlig instruktion

Selvom IPAF-certifikatet er gyldigt i flere år, anbefales det, at personer, der arbejder med lifte  årligt bliver opdatereret på de vigtigste forhold eller ny viden.

Instruktionerne er beregnet til at opdatere den viden, der er opnået under træning,” siger Gabriëls. “Derudover gives der information om juridiske og tekniske innovationer eller ændringer, f.eks. inden for sikkerhedsteknologi, arbejdssikkerhed og sundhedsbeskyttelse.”

Da der er en mulighed for at de lærte detaljer og regler om sikkerhed vil blive glemt på lang sigt, især hvis der ikke er opstået problemer i lang tid, er disse opdateringskurser vigtige for at opretholde et sikkert arbejdsmiljø.

Bestil et årligt sikkerhedskursus og bliv opdateret med den nyeste viden inden for sikkerhed ved arbejde med lifte.

Kontakt Riwal Safety Training

Skriv venligst dit spørgsmål her, så kommer vi retur med svar hurtigst muligt.
Samtykkeerklæring

Seneste nyt fra Riwal

Riwal præsenterer en ny version af kundeportalen MitRiwal!
Riwal forpligter sig til at levere innovative løsninger og forbedre kundeoplevelsen på tværs af vores platforme. Med den nye version af MitRiwal får kunderne en mere effektiv og brugervenlig løsning til at administrere deres maskinudlejning.
Læs mere…
Giraf på besøg hos Riwal Danmark
I den seneste tid har Riwal haft besøg af en helt særlig gæst på kontoret i Odense.
Læs mere…
Boels Rental opkøber Riwal
Boels Rental styrker sin position med den forventede fremtidige overtagelse af Riwal Boels Rental, en førende virksomhed i udlejningsbranchen, er stolte over at kunne annoncere en vellykket aftale om et fremtidige opkøb af Riwal, en velrenommeret virksomhed med en rig historie og ekspertise indenfor lifte (AWP (Aerial Work Platforms)).
Læs mere…