Riwal Izbrane naprave 0
Menu

Riwalova zgodba

Zgodba družbe Riwal je zgodba o nenehni rasti in razvoju, ki sega v leto 1968. To je bilo leto, ko je Dick Schalekamp starejši ustanovil družbo Richards & Wallington International, nizozemsko podružnico britanskega podjetja za najem žerjavov Richards & Wallington. Dvanajst let kasneje je Dick Schalekamp postal edini lastnik nizozemske družbe.


 

Predaja bakle

Obseg poslovanja se je razširil z uvedbo ločenega podjetja leta 1986, ki se je specializiralo za najem dvižnih delovnih ploščadi. To podjetje, imenovano Riwal Lift (ime izvira iz začetnic priimkov Richards in Wallington) je bilo predhodnik sedanjega podjetja Riwal.

Leta 1989 je Dick Schalekamp starejši predal vodenje podjetja svojim sinovom.

V letu 1998, trideset let po ustanovitvi podružnice Richards & Wallington International, sta se obe podjetji za žerjave in dvižne delovne ploščadi združili v novo enotno podjetje – RIWAL. Podjetje je cvetelo in se razvijalo, ter postalo peti največji ponudnik za najem žerjavov na Nizozemskem, vendar je do leta 2001 ostalo predvsem nizozemsko podjetje, ki je le redko prečkalo meje domačega ozemlja.

Širitev poslovanja v tujino

Poslovanje se je leta 2001 začelo dramatično spreminjati z ustanovitvijo danskega podjetja RIWAL Skandinavia. Obdobje neprekinjenega napredka je podjetje Riwal zasidralo svoje korenine po vsej Evropi in vzpostavilo poslovanje celo na Bližnjem vzhodu, v Indiji in Kazahstanu. Trenutno ima podjetje Riwal podružnice v 16 državah, med drugim tudi 57 skladišč.


V zadnjih letih smo lahko opazili številne spremembe, ki so se začele kazati že v letu 2007, ko je podjetje Riwal prenehalo oddajati žerjave v najem ter se osredotočilo izključno na dvižne ploščadi. V letu 2012 je podjetje Riwal imenovalo Nortyja Turnerja za predsednika uprave in v začetku leta 2013 je po 25 letih vodenja Dick Schalekamp mlajši zapustil podjetje Riwal
 nizozemski nepremičninski in investicijski družbi.

Način poslovanja podjetja Riwal

Za uresničitev svojih prizadevanj po zagotovitvi najboljše uporabniške izkušnje v panogi je družba Riwal sprejela poslovni pristop z najboljšimi praksami znotraj in zunaj organizacije. To pomeni nenehno izboljševanje ponudbe kakovosti in storitev za stranke, kjer koli po vsem svetu te poslujejo. Ta pristop, ki se imenuje Način poslovanja podjetja Riwal, oblikuje poslovanje podjetja Riwal že od leta 2013.