Riwal Bekijk geselecteerde producten 0
Menu
Sinds 1968 gespecialiseerd in veilig en efficiënt werken op hoogte

Wie wij zijn

Er bestaan generalisten en specialisten. Riwal is een echte specialist. Afgelopen jaren is riwal uitgegroeid tot expert op het gebied van aangedreven hoogwerk materieel. Hieronder verstaan we: hoogwerkers, verreikers en heftrucks. Alles bij elkaar hebben we een vloot van ongeveer 13.000 machines. Juist doordat we specialist zijn kunnen we de beste klantervaring realiseren.

 

 • Veiligheid & duurzaamheid
  Veiligheid is onze hoogste prioriteit. We volgen dan ook een nauwgezet kwaliteits- & veiligheidsbeleid. Zo worden al
  onze machines voor levering en na gebruik grondig gecheckt en goed onderhouden. Dit heeft er mede voor gezorgd
  dat Riwal zowel ISO 9001, VCA als OHSAS gecertificeerd is.

 • Kwaliteit
  Riwal investeert voortdurend in nieuwe producten, waardoor de vloot gemiddeld vier jaar jong blijft en enkel uit  
  topmerken bestaat. Zo worden in de Benelux alleen in 2015 en 2016 al meer dan 900 machines vervangen.

 • Advies
  Wij brengen graag eerst een bezoek aan uw werkterrein zodat we altijd de juiste machine kunnen adviseren

 • Tijdig leveren & ophalen
  Wij zorgen er altijd voor dat onze chauffeurs machines vroegtijdig leveren en ophalen wanneer u klaar bent met uw
  werk.

 • Expertise
  Mocht de juiste hoogwerker nog niet bestaan, dan maken wij gewoon een oplossing op maat door de machine aan te
  passen aan uw.

 

 

Corporate video Riwal Benelux
Internationaal
Van oorsprong een familiebedrijf, maar inmiddels uitgegroeid tot een internationale organisatie met 56 vestigingen in 17 verschillende landen. Deze groei heeft Riwal kunnen realiseren door continue te investeren in mensen, kwaliteit en vernieuwing. Het internationale karakter stelt ons mede in staat om onze klanten, waar dan ook ter wereld, de best mogelijke service te bieden. Ondanks de internationale ontwikkelingen is Riwal in karakter klein gebleven. Dit is te merken aan de persoonlijke service en oprechte betrokkenheid.

In de loop der jaren is Riwal meerdere malen erkend voor de kwaliteit van haar producten en diensten. In juni 2016 werden we benoem tot "Beste Grote Verhuurbedrijf van het Jaar" op het prestigieuze European Rental Awards evenement in Stockholm. In 2009 werd Riwal op de International Awards for Powered Access erkend als Access Rental Company of the Year.

Onze geschiedenis

Onze geschiedenis kenmerkt zich door voortdurende groei en evolutie. De geschiedenis begint in 1968, toen Dick Schalekamp Sr. een Nederlandse vestiging van het Britse bedrijf Richards & Walington oprichtte. Na twaalf jaar werd het bedrijf eigendom van Dick Schalekamp Sr.

Specialisatie in hoogwerkers
In 1986 werd naast het bestaande Richards & Wallington een nieuw bedrijf opgericht: Riwal Lift. Deze naam is ontstaan uit de eerste letters van Richards & Wallington. Naast kranen specialiseerde het bedrijf zich in de verhuur van hoogwerkers. Riwal Lift was de voorloper van het huidige Riwal.

Van vader op zoons
In 1989 gaf Dick Schalekamp Sr. het leiderschap door aan zijn zoons. Dertig jaar na oprichting van Richards & Wallington werden uiteindelijk in 1998 het kranen en hoogwerker bedrijf samengevoegd tot Riwal. Het bedrijf floreerde en groeide uit tot het vijfde grootste kraanverhuur bedrijf in Nederland. Tot 2001 bleef Riwal een Nederlands bedrijf en werd er nauwelijks zaken gedaan buiten de landsgrenzen.

Een internationale speler
Dat begon drastisch te veranderen met de oprichting van Riwal Scandinavië in Denemarken in 2001. Een periode van uitbreiding volgde en Riwal opende vestigingen in heel Europa, het Midden-Oosten, India en Kazachstan. Op dit moment heeft Riwal vestigingen in 16 landen, met meer dan 56 depots.

In 2007 besloot Riwal de kranen business achter zich te laten en focus te leggen op hoogwerkers. Norty Turner werd in 2012 benoemd als CEO van Riwal en na bijna 25 jaar aan het roer te hebben gestaan verliet Dick Schalekamp Jr. begin 2013 het bedrijf. Riwal is nu volledig in handen van ProDelta, een Nederlands georiënteerde real estate en beleggingsonderneming.

The Riwal Way
Riwal heeft een ambitie: de beste klantervaring in de industrie leveren. Om dit te kunnen realiseren blijft Riwal best practices van binnen en buiten de organisatie delen en opnemen in de operationele processen. Zo stellen we ons in staat om continu verbetering aan te brengen in: aanbod, kwaliteit en service. Deze aanpak wordt heel toepasselijk, The Riwal Way, genoemd en helpt ons sinds 2013 om steeds weer verbetering aan te brengen.