Inschrijven nieuwsbriefFAQSnelle aanvraag
Netherlands - Dutch
 • Belgium - Dutch
 • Croatia - Croatian
 • Denmark - Danish
 • France - French
 • Germany - German
 • Kazakhstan - English
 • Kazakhstan - Russian
 • Netherlands - Dutch
 • Norway - Norwegian
 • Poland - Polish
 • Slovenia - Slovenian
 • Spain - Spanish
 • Sweden - Swedish
Sinds 1968 gespecialiseerd in veilig en efficiënt werken op hoogte

Wie wij zijn?

Er bestaan generalisten en specialisten. Riwal is een echte specialist. Afgelopen jaren is Riwal uitgegroeid tot expert op het gebied van aangedreven hoogwerk materieel. Hieronder verstaan we: hoogwerkers, verreikers en heftrucks. Alles bij elkaar hebben we een vloot van ongeveer 20.000 machines. Juist doordat we specialist zijn kunnen we de beste klantervaring realiseren.

 

Wat we doen

Van oorsprong een familiebedrijf, maar inmiddels uitgegroeid tot een internationale organisatie met 75 vestigingen in 16 verschillende landen. Deze groei heeft Riwal kunnen realiseren door continu te investeren in mensen, kwaliteit en vernieuwing. Het internationale karakter stelt ons mede in staat om onze klanten, waar dan ook ter wereld, de best mogelijke service te bieden. Ondanks de internationale ontwikkelingen is Riwal in karakter klein gebleven. Dit is te merken aan de persoonlijke service en oprechte betrokkenheid.

In de loop der jaren is Riwal meerdere malen erkend voor de kwaliteit van haar producten en diensten. In juni 2016 werden we benoemd tot "Beste Grote Verhuurbedrijf van het Jaar" op het prestigieuze European Rental Awards evenement in Stockholm. In 2009 werd Riwal op de International Awards for Powered Access erkend als Access Rental Company of the Year en ook in 2017 zijn we weer gekozen.
 

Onze kernwaarden

Als bedrijf geloven we in onderstaande kernwaarden die ons karakter bepalen en gedrag sturen, bij onze klanten en in de samenleving als geheel. Het zijn de waarden die ons tot betrouwbare partner maken.
Veiligheid
Bij elke verhuur of verkoop leveren we veiligheid aan onze klanten. Onze benadering van veiligheid is proactief: wanneer we een mogelijkheid zien om de veiligheid te verbeteren of om potentieel onveilig gedrag uit te bannen, gaan we proactief te werk om een zo veilig mogelijke werkomgeving te scheppen voor onze medewerkers en onze klanten.

Diversiteit
De werkomgeving van Riwal bestaat uit veel verschillende mensen met unieke eigenschappen. We respecteren en waarderen wat mensen anders maakt en streven ernaar om een geweldige werkplek te creëren waar onze medewerkers hun authentieke zelf kunnen zijn. Wij geloven dat diversiteit de toegevoegde waarde en innovatie stimuleert die we onze klanten bieden. 
 
Integriteit

Onze collega’s en klanten kunnen ons vertrouwen en op ons bouwen. Al onze beslissingen worden integer en oprecht genomen.
 
Teamwork
Riwal betekent teamwork. Niet alleen intern, maar zeker ook extern. Wij vormen een team met onze klanten. Samen zoeken we naar de beste oplossingen en mogelijkheden. Samen kijken we vooruit. 
 
Duurzaamheid
Het handhaven van hoge standaarden op het gebied van duurzaamheid is van het grootste belang voor Riwal. We ondernemen actie om ons energieverbruik te verminderen en maken bewuste keuzes voor producten en processen die beter zijn voor onze planeet, zoals het ombouwen van dieselaangedreven machines naar volledige elektrisch aangedreven machines. Momenteel bestaat onze verhuurvloot uit 70% elektrisch materieel en we willen deze nog verder en versnelt verder vergroenen.