Inschrijven nieuwsbriefFAQSnelle aanvraag
Netherlands - Dutch
 • Belgium - Dutch
 • Croatia - Croatian
 • Denmark - Danish
 • France - French
 • Germany - German
 • Kazakhstan - English
 • Kazakhstan - Russian
 • Netherlands - Dutch
 • Norway - Norwegian
 • Poland - Polish
 • Slovenia - Slovenian
 • Spain - Spanish
 • Sweden - Swedish
 • United Kingdom - English
Sinds 1968 gespecialiseerd in veilig en efficiënt werken op hoogte

Wie wij zijn?

Ga naar overzichtspagina Werken bij Riwal als monteur

Er bestaan generalisten en specialisten. Riwal is een echte specialist. Afgelopen jaren is Riwal uitgegroeid tot expert op het gebied van aangedreven hoogwerk materieel. Hieronder verstaan we: hoogwerkers, verreikers en heftrucks. Alles bij elkaar hebben we een vloot van ongeveer 19.000 machines. Juist doordat we specialist zijn kunnen we de beste klantervaring realiseren.

 

 • Veiligheid & duurzaamheid
  Veiligheid is onze hoogste prioriteit. We volgen dan ook een nauwgezet kwaliteits- & veiligheidsbeleid. Zo worden al
  onze machines voor levering en na gebruik grondig gecheckt en goed onderhouden. Dit heeft er mede voor gezorgd
  dat Riwal zowel ISO 9001, VCA als OHSAS gecertificeerd is.

 • Kwaliteit
  Riwal investeert voortdurend in nieuwe producten, waardoor de vloot gemiddeld vier jaar jong blijft en enkel uit  
  topmerken bestaat. Zo werden in de Benelux in 2017 meer dan 251 machines vervangen.

 • Advies
  Wij brengen graag eerst een bezoek aan uw werkterrein zodat we altijd de juiste machine kunnen adviseren.

 • Tijdig leveren & ophalen
  Wij zorgen er altijd voor dat onze chauffeurs machines vroegtijdig leveren en ophalen wanneer u klaar bent met uw
  werk.

 • Expertise
  Mocht de juiste hoogwerker nog niet bestaan, dan maken wij gewoon een oplossing op maat door de machine aan te
  passen aan uw wensen.

 

 

Internationaal
Van oorsprong een familiebedrijf, maar inmiddels uitgegroeid tot een internationale organisatie met 75 vestigingen in 16 verschillende landen. Deze groei heeft Riwal kunnen realiseren door continu te investeren in mensen, kwaliteit en vernieuwing. Het internationale karakter stelt ons mede in staat om onze klanten, waar dan ook ter wereld, de best mogelijke service te bieden. Ondanks de internationale ontwikkelingen is Riwal in karakter klein gebleven. Dit is te merken aan de persoonlijke service en oprechte betrokkenheid.

In de loop der jaren is Riwal meerdere malen erkend voor de kwaliteit van haar producten en diensten. In juni 2016 werden we benoemd tot "Beste Grote Verhuurbedrijf van het Jaar" op het prestigieuze European Rental Awards evenement in Stockholm. In 2009 werd Riwal op de International Awards for Powered Access erkend als Access Rental Company of the Year en ook in 2017 zijn we weer gekozen.

Onze geschiedenis

Onze geschiedenis kenmerkt zich door voortdurende groei en evolutie. De geschiedenis begint in 1968, toen Dick Schalekamp Sr. een Nederlandse vestiging van het Britse bedrijf Richards & Wallington oprichtte. Twaalf jaar later werd de Nederlandse tak eigendom van Dick Schalekamp Sr.

Specialisatie in hoogwerkers
In 1986 werd naast het bestaande Richards & Wallington een nieuw bedrijf opgericht: Riwal Lift. Deze naam is ontstaan uit de eerste letters van Richards & Wallington. Naast kranen specialiseerde het bedrijf zich in de verhuur van hoogwerkers. Riwal Lift was de voorloper van het huidige Riwal.

Van vader op zonen
In 1989 gaf Dick Schalekamp Sr. het leiderschap door aan zijn zonen. Dertig jaar na oprichting van Richards & Wallington werden uiteindelijk in 1998 het kranen en hoogwerker bedrijf samengevoegd tot Riwal. Het bedrijf floreerde en groeide uit tot het vijfde grootste kraanverhuur bedrijf in Nederland. Tot 2001 bleef Riwal een Nederlands bedrijf en werd er nauwelijks zaken gedaan buiten de landsgrenzen.

Een internationale speler
De afgelopen jaren hebben een aantal grote veranderingen plaatsgevonden. In 2001 trad Riwal voor het eerst buiten de landsgrenzen en werd Riwal Scandinavia in Denemarken opgericht. In 2007 verliet Riwal de kraanverhuur business om zich uitsluitend te richten op hoogwerkers. Een periode van groei volgde toen Riwal vestigingen in heel Europa, het Midden-Oosten, India en Kazachstan oprichtte. Sinds 2013 is het bedrijf volledig in handen van ProDelta, een in Nederland gevestigde beleggingsonderneming. Op dit moment heeft Riwal meer dan 2.350 mensen in dienst, heeft het 75 vestigingen in 16 landen, opereert het meer dan 19.000 machines en doet het zaken in meer dan 70 landen.

The Riwal Way
Riwal heeft een ambitie: de beste klantervaring in de industrie leveren. Om dit te kunnen realiseren blijft Riwal best practices van binnen en buiten de organisatie delen en opnemen in de operationele processen. Zo stellen we ons in staat om continu verbetering aan te brengen in: aanbod, kwaliteit en service. Deze aanpak wordt heel toepasselijk The Riwal Way genoemd en helpt ons sinds 2013 om steeds weer verbetering aan te brengen. Lees hier meer over The Riwal Way.