Inschrijven nieuwsbriefFAQSnelle aanvraag
Netherlands - Dutch
 • Belgium - Dutch
 • Croatia - Croatian
 • Denmark - Danish
 • France - French
 • Germany - German
 • Kazakhstan - English
 • Kazakhstan - Russian
 • Netherlands - Dutch
 • Norway - Norwegian
 • Poland - Polish
 • Slovenia - Slovenian
 • Spain - Spanish
 • Sweden - Swedish
 • United Kingdom - English

Riwal tankt met Shell GTL Fuel

Sinds 1 oktober 2018 wordt al het dieselaangedreven materieel van Riwal Hoogwerkers voorzien van Shell GTL Fuel, een beter alternatief ten opzichte van conventionele diesel. Dit initiatief sluit aan bij de strategie van Riwal om naast dé partner te zijn voor veilig werken op hoogte, de volgende stap te nemen naar een duurzamere manier van werken (op hoogte).

Met Shell GTL Fuel werkt Riwal aan een verbetering van lokale luchtkwaliteit en het welzijn van werknemers en hun werkomgeving. Naast de bestaande duurzame oplossingen in de vloot, zoals het 100% elektrisch en hybride aangedreven materieel, wil Riwal al haar materieel milieuvriendelijker maken en het uiteindelijke doel is om de ‘groenste’ verhuurvloot van Nederland aan onze klanten aan te bieden.

Voordelen GTL

Shell GTL Fuel (gas-to-liquids) wordt gemaakt van aardgas en verbrandt daardoor schoner dan conventionele diesel uit aardolie. Dat levert een reductie op van de uitstoot van fijnstof, zwavel en stikstofoxiden. De brandstof is bovendien geurloos, stiller en biologisch afbreekbaar, wat een groot voordeel is voor werknemers die met (of dichtbij) de machines werken of in gesloten ruimtes werkzaam zijn. Bovendien zijn voor bestaand diesel materieel geen aanpassingen of extra investeringen noodzakelijk.

Transitieperiode

Op dit moment is het wegens praktische redenen niet haalbaar om onze volledige vloot te elektrificeren. Zo is de gebruiksduur zonder op te laden niet toereikend voor klussen waarbij ons materiaal de hele dag stationair draait. Ook maken fabrikanten nog geen 100% elektrische machines voor bijvoorbeeld ruw terrein of met een werkhoogte hoger dan 20 meter. Vandaar dat we sinds 2014 zelf een knikarmhoogwerker van 26 meter en drie types telescoophoogwerkers van 28, 38 en 43 meter hebben omgezet van diesel naar 100% elektrisch aangedreven. Uniek in de wereld!

Voorlopig zitten we dus in een transitieperiode en is Shell GTL Fuel voor ons dieselaangedreven materieel het beste alternatief. 

54% minder roetuitstoot met Shell GTL Fuel

Wij hebben met de overstap van diesel naar Shell GTL Fuel een vermindering van roetuitstoot van maar liefst 54% gerealiseerd. Dat blijkt uit onderzoek, wat onder andere is uitgevoerd door SOS Advies in de afgelopen maanden.

Door de forse reductie van de uitstoot van elementair koolstof (zoals roet ook wel wordt genoemd) draagt Riwal voor een belangrijk deel bij aan de verbetering van de lokale luchtkwaliteit, maar ook aan het welzijn van operators en hun werkomgeving. Uit hetzelfde onderzoek is namelijk ook gebleken dat de hoeveelheid respirabel stof (fijnstof, het stofdeel dat kan worden ingeademd) met 27% is gedaald. De hoeveelheid uitgestoten stikstofdioxide (NO2) nam af met 16%, terwijl de hoeveelheid stikstofmonoxide (NO) zelfs met 36% daalde ten opzichte van conventionele diesel.

Tijdens het onderzoek werd uitstoot vergeleken tussen identieke dieselaangedreven machines voorzien van TIER4 motoren, die voorzien waren van conventionele diesel of Shell GTL Fuel. De emissieresultaten van het onderzoek liggen stuk voor stuk ruim onder de wettelijk voorgeschreven waarden. 

Verbeterde lokale luchtkwaliteit

Met deze alternatieve brandstof neemt Riwal haar verantwoordelijkheid door bij te dragen aan een verbetering van de lokale luchtkwaliteit. Met deze keuze, die na zorgvuldig onderzoek is gemaakt, neemt Riwal haar verantwoordelijkheid voor het milieu, haar klanten en eigen medewerkers. Dat Shell GTL Fuel leidt tot minder lokale uitstoot van emissies en minder zwarte rook, is door dit onderzoek nu ook extra bewezen. Riwal gelooft in dit product en wil haar klanten hiervan laten profiteren. 

 

Continue voorziening GTL

Om u als klant van Riwal continu te voorzien van het schonere alternatief voor diesel (ook op locatie) is een samenwerking gestart met een brandstofaftankservice die zich inzet om GTL meer toegankelijk te maken (ook op bouwplaatsen). Deze leverancier komt frequent langs en tankt direct in de hoogwerkers. U kunt ervan uitgaan dat de hoogwerker van Riwal niet meer zonder brandstof komt te staan. Op deze manier vindt tanken altijd op een professionele en veilige manier plaats. Dat scheelt tijd en gedoe met jerrycans of IBC’s op het bouwterrein.