Riwal Valgte maskiner 0
Menu
Historien om Riwal

Historien om Riwal

Riwal Danmark A/S er Danmarks største liftspecialist. Vi blev grundlagt i foråret 2001 og er en del af Riwal Group, der har datterselskaber i 16 lande og en liftflåde på 14.500 enheder.
 

Riwal-historien
Riwal-historien er en historie om næsten konstant vækst og udvikling siden grundlæggelsen i 1968. Det var det år, hvor Dick Schalekamp senior etablerede Richards & Wallington International, den hollandsk baserede afdeling af det britiske kran-udlejningsfirma Richards & Wallington. Tolv år senere opkøbte Dick Schalekamp det hollandske selskab som eneejer. 

Faklen gives videre

Driftens omfang blev udvidet efter oprettelsen af et selvstændigt selskab med speciale i udlejning af lifte i 1986. Dette firma, Riwal Lift (navnet kommer fra de første bogstaver i navnene Richards og Wallington) blev forløberen for det nuværende firma, Riwal. 

I 1998, tredive år efter grundlæggelsen af Richards & Wallington International, blev kraner og lifte samlet i en ny samlet virksomhed - Riwal. Virksomheden havde fremgang, voksede til at blive det femte største kran-udlejningsfirma i Holland, men forblev indtil 2001 primært et hollandsk firma, der sjældent vovede sig udenfor sin hjemmebane. 

Bliver international
Vi har i de seneste år set en række ændringer. I 2001 begynder etableringen af Riwal Scandinavia i Danmark. I 2007 forlod Riwal, kran-udlejningsfirmaet for udelukkende at fokusere på udlejning af lifte. I perioden oplevede vi at Riwal ekspanderede og satte ’rødder’ over hele Europa tillige med etablering i Mellemøsten, Indien og Kasakhstan. Siden 2013 er selskabet fuldt ejet af ProDelta, et hollandsk investeringsselskab. I øjeblikket beskæftiger Riwal over 1700 mennesker, har 67 depotoperationer i 16 lande, opererer over 14.500 maskiner og driver forretning i over 65 lande.

The Riwal Way
For at realisere sin ambition om at levere branchens bedste kundeoplevelse har Riwal inkorporeret den bedste praksis indenfor og udenfor organisationen. Firmaet leverer et stadigt bedre tilbud om kvalitet og service til sine kunder, hvor end det arbejder i verden. Denne tilgang, der rammende kaldes Riwal-måden, har forvandlet Riwals drift siden 2013.