Riwal Valgte maskiner 0
Menu
Historien om Riwal

Historien om Riwal

Riwal Danmark A/S er Danmarks største liftspecialist. Vi blev grundlagt i foråret 2001 og er en del af Riwal Group, der har datterselskaber i 17 lande og en liftflåde på 13.000 enheder.

Riwal-historien

Riwal-historien er en historie om næsten konstant vækst og udvikling siden grundlæggelsen i 1968. Det var det år, hvor Dick Schalekamp senior etablerede Richards & Wallington International, den hollandsk baserede afdeling af det britiske kran-udlejningsfirma Richards & Wallington. Tolv år senere overtog Dick Schalekamp det hollandske selskab som eneejer. 

Faklen gives videre

Driftens omfang blev udvidet efter oprettelsen af et selvstændigt selskab med speciale i udlejning af lifte i 1986. Dette firma, Riwal Lift (navnet kommer fra de første bogstaver i navnene Richards og Wallington) blev forløberen for det nuværende firma Riwal. 

I 1989 gav Dick Schalekamp senior ledelsesfaklen for virksomheden.

I 1998, tredive år efter grundlæggelsen af Richards & Wallington International, blev kraner og lifte samlet i en ny samlet virksomhed - Riwal. Virksomheden havde fremgang, voksede til at blive det femte største kran-udlejningsfirma i Holland, men forblev indtil 2001 primært et hollandsk firma, der sjældent vovede sig udenfor sin hjemmebane. 

Bliver international
Det begyndte at ændre sig dramatisk med etableringen af Riwal Scandinavia i Danmark i 2001. Der efter fulgte en periode med vedvarende ekspansion, hvor Riwal plantede sine rødder i hele Europa og arbejdede i Mellemøsten, Indien og Kasakhstan. I øjeblikket er Riwal aktiv i 16 lande og har et fodaftryk, der omfatter 57 depoter.

I de senere år er der sket en række ændringer, der i 2007 begyndte med at Riwal forlod kran-udlejnings-forretningen for udelukkende at koncentrere sig om lifte. I 2012 udnævnte Riwal Norty Turner til administrerende direktør, og i starten af 2013 forlod Dick Schalekamp junior Riwal efter 25 år ved roret. Virksomheden er nu fuldt ejet af ProDelta, der er et hollandsk-baseret ejendoms- og investeringsfirma. 

The Riwal Way
For at realisere sin ambition om at levere branchens bedste kundeoplevelse har Riwal inkorporeret den bedste praksis indenfor og udenfor organisationen. Firmaet leverer et stadigt bedre tilbud om kvalitet og service til sine kunder, hvor end det arbejder i verden. Denne tilgang, der rammende kaldes Riwal-måden, har forvandlet Riwals drift siden 2013.