Riwal 0
Meni

Riwal preuzima švedsku tvrtku za najam Lipac

lipac-logo
Zadovoljstvo nam je objaviti da Riwal proširuje svoju depo mrežu u Švedskoj kupnjom tvrtke za najam Lipac.

Tvrtka Lipac osnovana je 1972. godine i specijalizirana je za iznajmljivanje platformi i teleskopskih viličara. Tvrtka ima pet skladišta u središnjoj Švedskoj, sa sjedištem u Stockholmu. Lipac broji  37 zaposlenika te upravlja flotom od oko 1000 strojeva, uključujući škaraste platforme, dizalice, kamionske platforme i teleskopske viličare.


Søren Rosenkrands, glavni službenik za razvoj poslovanja tvrtke Riwal, komentira: „Švedska je jedna od ključnih zemalja u smislu naše strategije rasta. Preuzimanje Lipaca značajno će ojačati tržišnu poziciju Riwala u Švedskoj. Riwal i Lipac se snažno uklapaju budući da su obje tvrtke stručnjaci za pristup s pogonom i imaju komplementarna mjesta za deponiranje. Zajednički fokus je na pružanju najboljeg korisničkog iskustva kao i na temeljnim vrijednostima kao što su sigurnost i održivost. ”


Per Hedebark, vlasnik i direktor tvrtke Lipac, dodaje: “Zadovoljni smo što se naša tvrtka udružuje s jednim od globalnih lidera u iznajmljivanju pogona na električni pogon. Udruživanjem znanja i resursa uvjeren sam da ćemo moći dalje razvijati naše poslovanje na švedskom tržištu povećavajući zadovoljstvo naših kupaca. Zaposlenici u Lipacu će biti u mogućnosti iskoristiti nove razvojne mogućnost unutar međunarodne grupe Riwal”.