Riwal Odabrane platforme 0
Meni

Priča kompanije Riwal

Priča o tvrtci Riwal je priča o gotovo stalnom rastu i evoluciji još od davne 1968. godine. Bila je to godina kada je Dick Schalekamp Sr. osnovao Richards & Wallington International, podružnicu britanske tvrtke za iznajmljivanje kranova Richards & Wallington sa sjedištem u Nizozemskoj. Dvanaest godina kasnije, Dick Schalekamp postaje jedini vlasnik nizozemske tvrtke. 

Predaja štafetne palice

Opseg operacija se širio stvaranjem zasebne tvrtke 1986. godine koja se specijalizirala za iznajmljivanje zračnih radnih platformi. Tvrtka Riwal Lift (naziv potječe od početnih slova imena Richards i Wallington) bila je prethodnik sadašnje tvrtke Riwal. Godine 1989. Dick Schalekamp Sr. predao je štafetnu palicu vođenja tvrtke svojim sinovima. Godine 1998., trideset godina nakon osnivanja podružnice Richards & Wallington International, i kranovi i zračne radne platforme objedinjeni su u novu jedinstvenu kompaniju – Riwal. Tvrtka je napredovala, i izrasla u petu najveću tvrtku za iznajmljivanje kranova u Nizozemskoj, ali sve do 2001. ostala je prvenstveno nizozemska tvrtka, rijetko se pojavljujući izvan svog domaćeg uporišta.

 

Izlazak na međunarodno tržište

To se počelo dramatično mijenjati s osnivanjem tvrtke Riwal Scandinavia u Danskoj 2001. Razdoblje stalne ekspanzije uslijedilo je nakon što je Riwal pustio korijenje diljem Europe i uspostavio poslovanje na Srednjem Istoku, Indiji i Kazahstanu. Trenutno, Riwal ima operacije u 16 država, s područjem pokrivanja koje uključuje 57 spremišta.

 Nedavnih godina zabilježene su mnoge promjene, koje su počele 2007. kada je Riwal izašao iz posla s iznajmljivanjem kranova i usredotočio se isključivo na zračne radne platforme. Godine 2012. Riwal je imenovao Norty Turner za predsjednika nadzornog odbora, a početkom 2013,, Dick Schalekamp Jr. napustio je Riwal nakon 25 godina provedenih za kormilom. Potpuni vlasnik tvrtke sada je ProDelta, nizozemska kompanija za investicije i nekretnine.  

 

Riwalov stil

Da bi ostvario svoju ambiciju da kupcu isporuči najbolje iskustvo u ovoj djelatnosti, Riwal je prihvatio poslovni pristup koji utjelovljuje najbolje prakse unutar i izvan organizacije.  To je neprekidna isporuka poboljšanja kvalitetne ponude i usluga svojim kupcima gdje god da oni rade diljem svijeta.  Takav pristup, zgodno nazvan Riwalov stil, oblikuje Riwalove operacije još od 2013. godine