Inschrijven nieuwsbriefPrivacy & Cookie Policy
Netherlands - Dutch
 • Belgium - Dutch
 • Croatia - Croatian
 • Denmark - Danish
 • France - French
 • Germany - German
 • Kazakhstan - English
 • Kazakhstan - Russian
 • Netherlands - Dutch
 • Norway - Norwegian
 • Poland - Polish
 • Slovenia - Slovenian
 • Spain - Spanish
 • Sweden - Swedish
 • United Kingdom - English

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Bij Riwal zijn we voortdurend op zoek naar innovatieve en duurzame oplossingen waarbij economische, sociale en milieu belangen in balans zijn met betrekking tot mens, milieu en maatschappij. Met een certificering op de MVO Prestatieladder kunnen we dit proces aantoonbaar maken naar onze medewerkers, klanten en leveranciers. Riwal is in de MVO prestatieladder opgeklommen naar niveau 3! Alle oplossingen worden gecommuniceerd op een eerlijke en transparante wijze aan alle stakeholders.

Daarnaast tekende Riwal de MVO zelfverklaring ISO 26000 en zijn we opnieuw gecertificeerd voor ISO 9001, OHSAS 18001 en VCA. In België zijn we erkend als dienstverlener voor de KMO-portefeuille, pijler ‘Opleiding – Algemeen domein’. Belgische klanten krijgen hierdoor een deel van hun investering (opleidingskosten) gesubsidieerd.

 

Mens
Onze medewerkers zijn ons belangrijkste kapitaal en daarom proberen we iedere dag hun gezondheid en veiligheid te waarborgen en om hen te voorzien van carrièremogelijkheden. Riwal voldoet aan alle relevante wetten met betrekking tot non-discriminatie en transparantie. Niet alleen voor onze medewerkers, maar ook voor alle stakeholders zetten we ons hard in.

Riwal heeft altijd in grote mate haar maatschappelijke en lokale betrokkenheid getoond. Voornamelijk met sponsoring in de Drechtsteden. Naast de promotionele waarde, vindt Riwal het van belangrijk de lokale verbondenheid door middel van sport en cultuur te versterken. Daarnaast ondersteunt Riwal andere initiatieven die bijdragen aan het maatschappelijke belang, zoals de stichting Reanimatie Drechtsteden en Alpe d’HuZes.

Milieu
We zijn ons ervan bewust dat de middelen op onze planeet beperkt zijn. Daarom doen we er alles aan onze eigen ecologische voetafdruk te verkleinen tot een minimum. We doen wat we kunnen en zoveel als we kunnen. Zo maken we bewuste keuzes voor producten en processen, recyclen we ons afval en reduceren we het energieverbruik tot een minimum.

Duurzaamheid is duidelijk van belang voor de planeet, maar het is ook heel belangrijk voor ons bedrijf. We zijn ervan overtuigd dat dit ons en onze klanten in veel gevallen een voordeel oplevert. Bijvoorbeeld: wanneer wij machines leveren met lage uitstoot, een machine die geluidsarm en elektrisch is, hybride is met een lagere CO2-voetafdruk en energiezuiniger is, dan leveren we een toegevoegde waarde voor onze klanten.

Duurzaamheid
Duurzaamheid is ook belangrijk om de continuïteit op lange termijn te garanderen. Als we niet duurzaam te werk gaan zullen we in de toekomst niet in staat zijn om onze klanten te voorzien van veilige en efficiënte oplossingen. Daarom beoordelen we voortdurend onze interne processen en zoeken we oplossingen om dit steeds weer te verbeteren. Een belangrijke ontwikkeling die we ‘The Riwal Way’ hebben genoemd. Door The Riwal Way zijn we in staat om constant hoge kwaliteit aan al onze klanten over de hele wereld te leveren. Het levert onze klanten voordelen op in termen van kwaliteit en betrouwbaarheid en zelf kunnen we zakelijk succes en winstgevendheid blijven meten. Zo kunnen we in de toekomst doorgaan met de beste klantervaring te leveren in de industrie.


MVO prestatieladder niveau 3 
CO2 footprint verklaring Riwal
Duurzame energie inkoop verklaring
ISO 14001