Riwal 0
Menu

Virtual Reality | Innovatieve trainingsoplossing

Verhoog de productiviteit en de bewustwording van risico’s en verlaag schadekosten via onze innovatieve trainingsoplossing. Riwal biedt naast de reguliere veiligheidstrainingen voor hoogwerkers ook Virtual Reality Safety Trainingen aan. Hiermee kunt u de veiligheid en efficiëntie op het werkterrein vergroten.

 

Wat kan Virtual Reality voor u betekenen?
De Virtual Reality (VR) Safety Trainingen worden aangeboden via de VR trainingssimulator. Door gebruik te maken van deze simulator wordt in een gecontroleerde virtuele omgeving getraind. Met behulp van vooraf ingestelde scenario's doorlopen uw medewerkers verschillende risicovolle situaties en uitdagende opdrachten. De uitvoering van de opdrachten wordt getoetst en die leiden tot een score. Op deze manier worden zowel nieuwe als ervaren medewerkers uitgedaagd om zo optimaal en veilig mogelijk de machines te bedienen. De simulator bevat trainingsprogramma’s voor knikarm- en schaarhoogwerkers (categorie 3A en 3B) en is een aanvulling op de IPAF- en SOG hoogwerker opleidingen.

Uw medewerkers worden getraind in:

  • het veilig inzetten van een hoogwerker
  • het verhogen van praktijkervaring
  • het goed inschatten van risico’s
  • het vergroten van de productiviteit en het zelfvertrouwen 

Daarnaast maakt deze innovatieve technologie het mogelijk om geld te besparen doordat schades voorkomen kunnen worden, omdat uw medewerkers beter zijn voorbereid na een training op de VR trainingssimulator. Dit zorgt ervoor dat er veiliger en efficiënter gewerkt wordt en dat uw projecten beter verlopen.

 

U kunt bij ons twee verschillende VR Safety Trainingen volgen:

Refresh training 1 dag voor ervaren operators 
Starters training  2 dagen reguliere hoogwerker training (incl. VR)

Hoe kunt u gebruikmaken van VR-trainingen?

Een belangrijke basis voor het werken met hoogwerkers is het behalen van een hoogwerker-certificaat. Toch blijft het een uitdaging om de vaardigheden van medewerkers op het gewenste niveau te krijgen en dat niveau te behouden. Door middel van onze VR Safety Trainingen is het mogelijk om de vaardigheden van uw medewerkers op een efficiënte en risicoloze manier te trainen in een veilige omgeving. Deze trainingen vinden plaats op ons opleidingscentrum in Dordrecht en indien gewenst bij u op locatie met onze Riwal Safety Truck. 

Riwal komt naar u toe met Safety on Tour!

Om de VR trainingssimulator flexibel in te kunnen zetten, hebben wij een mobiele trainingsruimte ingericht, de Riwal Safety Truck. Met deze Truck kunnen wij de VR trainingssimulator inzetten bij een op u gewenste locatie.  

De Riwal Safety Truck kan op twee manieren ingezet worden:


De voordelen van deze Riwal Safety Truck zijn:

  • U kunt op projectniveau het belang van veilig werken verhogen
  • Uw medewerkers kunnen na een uur training efficiënter werken
  • U krijgt snel inzicht in het niveau van de medewerkers, naar aanleiding van de score die voortvloeit uit de uitvoering van de opdrachten. Wanneer de score/het niveau niet toereikend is, kunt u direct overgaan op een gerichte training
  • Uw medewerkers hebben minder reistijd