Tilmeld nyhedsbrevFAQ
Denmark - Danish
 • Belgium - Dutch
 • Croatia - Croatian
 • Denmark - Danish
 • France - French
 • Germany - German
 • Kazakhstan - English
 • Kazakhstan - Russian
 • Netherlands - Dutch
 • Norway - Norwegian
 • Poland - Polish
 • Slovenia - Slovenian
 • Spain - Spanish
 • Sweden - Swedish

Riwal Blog

11 apr

Virtual Reality: Riwal’s innovative træningsløsning til operatører af lifte.

Riwal introducerer Virtual Reality simulatorer. En innovativ løsning der skal optimere og forbedre lift-operatørernes styring og sikkerhed i omgivelser helt uden risici. 

 

Riwal tager stolthed i at levere de bedst mulige løsninger for vores kunder, hvilket er grunden til, at én af vores kerneværdier er sikkerhed. Vi ønsker at hjælpe vores kunder med at have et sikkert arbejdsmiljø, hvor både skader på personer og bygninger/udstyr reduceres. Derfor søger vi konstant efter nye løsninger for, at gøre træning nemmere. Dette er grunden til, at vi har valgt, at implementere Virtual Reality (VR) som vores nyeste løsning indenfor træning. Vi tilbyder nu vores kunder muligheden for at leje VR simulatorer, der vil være udstyret med en mandskabskurv, således operatøren vil kunne stå i kurven og styre VR-maskinen. Kontrolpanelet vil være udstyret med joysticks og knapper, præcis som på virkelige lifte. Når man har VR brillerne på, er placeret i kurven, og simulationen er i gang, vil træningen i VR-verdenen føles på samme måde, som når man arbejder i højden og styrer en virkelig lift. Kurven man står i vil vibrere og sammen med et 360°synsområde, vil man opnå en virkelighedsfølelse. 

VR løsninger

At operere en lift kan være udfordrende. Særligt på grund af potentielle arbejdsskader, tidstab og/eller skader på udstyret. VR træning kommer disse bekymringer til livs, på følgende måde:

 1. Forøget sikkerhed
 2. Forøgelse af operatørens effektivitet
 3. Sparer én penge

VR skaber et kontrolleret miljø hvori operatører kan træne. Dette kan spare kunder penge, som før gik tabt til skader. Ligeledes vil det også gøre operatørerne mere sikre og effektive når de arbejder i højden.

IPAF er et kursus der uddanner operatører i sikker og effektiv brug af lifte. Riwal Danmark var det første certificeret IPAF træningscenter i Danmark og er samtidig det førende. Ved beståelse af IPAF kursus opnår man et certifikat som skal fornyes hvert 5. år. Dette kan være lang tid, derfor vil VR give operatøren en mulighed for at få genopfrisket evnerne, uden risici. IPAF er i rigtig mange lande et krav for operatørerne, at have, før man må operere en lift. Dette er ikke gældende i Danmark, hvilket betyder VR kan være yderst relevant hvis man aldrig før eller blot i minimal grad har erfaring med lifte, netop for at få en fornemmelse for sikker styring og kørsel, inden man begiver sig ud i det for første gang.

Ydermere er forskellige udfordrende scenarier og opgaver i risikofyldte miljøer inkluderet i VR-programmet, såvel som forskellige typer af maskiner er det. Operatørerne som træner i  de forskellige scenarier i VR, vil dermed blive gjort mere klar til at håndtere virkelige situationer, netop fordi VR er så realistisk som det er.

Hvorfor VR kan betale sig

Selvom der er omkostninger ved at leje en VR maskine, opfordrer vi vores kunder til tænke langsigtet. Når man kigger på den fulde omkostning ved at leje maskiner og det der følger med, bør kunder i højere grad tage sikkerhed, operatørernes effektivitet og omkostninger ved eventuelle skader på udstyr eller bygninger i betragtning. Ved at bruge mere tid på at træne i en VR-simulator eller tage en IPAF uddannelse, før man begynder at arbejde i en lift, vil en signifikant besparelse være mulig at opnå ved projektets afslutning. Samtidig vil ens medarbejdere være bedre trænet, hvilket skaber de bedste forudsætninger for optimal sikkerhed og effektivisering. 

Er du interesseret i at leje VR-simulatoren, kontakt venligst marketing_dk@riwal.com

Få et indblik i VR simulatoren

Din mening