Lipac - Riwal

28 mars, 2019

Riwal förvärvar Lipac

Riwal, den internationella uthyrningsspecialisten för liftar och teleskoplastare, har köpt upp det svenska uthyrningsbolaget LIPAC. Förvärvningen förväntas gälla från början av april 2019.

Lipac – numera Riwal

Riwal, den internationella uthyrningsspecialisten för liftar och teleskoplastare, har köpt upp det svenska uthyrningsbolaget LIPAC. Förvärvningen kommer att gälla från och med i början av april 2019.

Lipac grundades 1972 och är specialiserat på uthyrning av liftar och teleskoplastare. Bolaget har fem depåer i centrala Sverige, med huvudkontor i Stockholm. Lipac har 37 anställda och driver en flotta på cirka 1000 maskiner, som bland annat innehåller saxliftar, bomliftar samt teleskoplastare.

Søren Rosenkrands, Riwals chef för affärsutveckling, kommenterar: ”Sverige är ett av de viktigaste områderna när det gäller vår tillväxtstrategi. Förvärvet av Lipac kommer att stärka Riwals marknadsposition i Sverige avsevärt. Riwal och Lipacs nya sammanslagning ger en stark synergieffekt, eftersom båda företagen är specialister på maskiner för arbete på höjden. Båda företagen har även kompletterande depåverksamheter, vilket är till stor fördel. Vi fokuserar även båda på att leverera den bästa kundupplevelsen och våra kärnvärden är säkerhet och hållbarhet. Vi välkomnar alla Lipac-anställda till Riwal-familjen. ”

”Lipac blir en del av en av världens ledande aktörer inom liftuthyrning”

Per Hedebark, Lipacs Ägare och VD tillägger: ”Vi är glada över att vårt företag kommer förvärvas med en av världens ledande aktörer inom uthyrning av liftar och teleskoplastare. Genom att samla våra kunskaper och resurser är jag övertygad om att vi kommer att kunna vidareutveckla vår kombinerade verksamhet på den svenska marknaden. Lipacs anställda kommer att kunna dra nytta av nya utvecklingsmöjligheter inom den internationella Riwal-koncernen ”.

Om Riwal

Riwal Holding Group, etablerades 1968 och har sitt huvudkontor i Nederländerna. Idag är Riwal en av världens främsta internationella uthyrnings- och försäljningsspecialist av liftar, teleskoplastare och minikranar.

Riwal sysselsätter över 2.200 personer, har 60 depåverksamheter i 14 länder. De äger också över 16 500 maskiner och bedriver verksamhet i över 70 länder. Riwals främsta vision är att erbjuda sina kunder den bästa möjliga kundupplevelsen, vilket de nu tillsammans med Lipac kommer fortsätta att satsa på i Sverige.

Riwals depåer världen över

Våra senaste nyheter & blogginlägg

Boels Rental förvärvar Riwal
Boels Rental, ledande aktör inom uthyrningsbranschen – där också Cramo ingår, har avtalat om ett potentiellt förvärv av Riwal; ett företag med lång historia och stor expertis inom arbetsplattformar (AWP).
Läs mer…
4 effektiva digitala lösningar i My Riwal
I vårt digitala verktyg My Riwal, hittar du mängder med olika funktioner som hjälper dig till ett mer effektivt arbete. I detta inlägg har vi plockat ut 4 effektiva digitala lösningar som du kommer åt via verktyget.
Läs mer…
Ny hemsida!
Vi är glada över att kunna presentera att vi fortsätter vår digitala utvecklingsresa med att lansera en helt ny hemsida! I samma veva kommer vi även att uppdatera vårt digitala verktyg, My Riwal. Läs mer här!
Läs mer…