elektriska maskiner- hållbarhetspriset

11 mars, 2022

Riwal vinner hållbarhetspris!

Riwal har tilldelats Sustainability Award 2022 av International Award for Powered Access (IAPA). Fler än 450 olika aktörer inom branschen samlades på Millennium Gloucester Hotel i Kensington för årets IAPA. Den internationella juryn delade ut pris i 13 olika kategorier, där Riwal tog hem priset för bästa hållbarhetsstrategi.

Hållbarhetspriset – IAPA 2022

Riwal blir tilldelat Sustainability Award 2022 (Hållbarhetspriset) av International Award for Powered Access (IAPA). Fler än 450 olika aktörer inom branschen samlades på Millennium Gloucester Hotel i Kensington för årets IAPA. Den internationella juryn delade ut pris i 13 olika kategorier, där Riwal tog hem hållbarhetspriset för bästa hållbarhetsstrategi.

Genom att vinna priset bekräftar domarna att Riwals hållbarhetsarbete har en positiv påverkan på miljön och på samhället i sig.
Hållbarhetspriset bevisar att vi är ledande inom hållbarhet i den internationella uthyrningsbranschen. Att bidra till en renare och mer hållbar industri har blivit en del av vårt DNA, vilket även våra kunder uppskattar. Detta gör att vi kan bidra till en grönare distributionskedja.

Tillsammans mot en hållbarare framtid

Pedro Torres, VD för Riwal, säger: ”I år fanns det ett pris vi verkligen ville vinna, och det var hållbarhetspriset. Jag är därför oerhört stolt över Riwal som helhet och alla hållbara initiativ som vi har kunnat förverkliga som grupp. Detta är inte bara bra för oss och våra kunder, utan för alla. Det indikerar att affärer och hållbarhet kan gå hand i hand och samtidigt tillsammans skapa en bättre värld.”

Vi är hedrade över att ta emot hållbarhetspriset och det ger oss en bekräftelse på att vårt hållbarhetsarbete blir uppmärksammat.

Under de senaste åren har vi särskilt fokuserat på att utveckla vår hållbarhetsstrategi, som bland annat inkluderar följande punkter:

– Att likställa våra ambitioner och hållbarhetsmål med FN:s globala hållbarhetsmål och Agenda för 2030

– Att erbjuda ett unikt och brett utbud av eldrivna mobila arbetsplattformar

– Tillhandahålla alternativt dieselbränsle, såsom GTL-bränsle eller biobränsle som reducerar cancerogena ämnen

– Att fortsätta utveckla våra prisbelönta digitala lösningar såsom vår kundplattform My Riwal, BIM och VR-säkerhetsträningssimulator

– Investera i system för rening av avloppsvatten på utvalda depåer

– Lansering av ”Hållbarhetsveckan” med en rad olika aktiviteter som främjar hållbarhet

– Lansering av ett vitalitetsprogram som bygger på fyra pelare: Energi, Utbildning, Miljö och Handlingskraft

Om Riwal

Riwal Holding Group grundades 1968 och har sitt huvudkontor i Nederländerna. Vi är en internationell uthyrnings- och försäljningsspecialist av mobila arbetsplattformar, teleskoplastare och gaffeltruckar. Riwal har totalt över 2500 medarbetare, på 60 depåer i 14 olika länder samt har en maskinflotta på cirka 18 000 enheter och bedriver verksamhet i över 70 länder. Vår vision är att erbjuda den bästa kundupplevelsen genom engagerade människor och medarbetare. Läs gämer om Riwal här.

Riwals depåer världen över

Se våra senaste nyheter

Boels Rental förvärvar Riwal
Boels Rental, ledande aktör inom uthyrningsbranschen – där också Cramo ingår, har avtalat om ett potentiellt förvärv av Riwal; ett företag med lång historia och stor expertis inom arbetsplattformar (AWP).
Läs mer…
4 effektiva digitala lösningar i My Riwal
I vårt digitala verktyg My Riwal, hittar du mängder med olika funktioner som hjälper dig till ett mer effektivt arbete. I detta inlägg har vi plockat ut 4 effektiva digitala lösningar som du kommer åt via verktyget.
Läs mer…
Ny hemsida!
Vi är glada över att kunna presentera att vi fortsätter vår digitala utvecklingsresa med att lansera en helt ny hemsida! I samma veva kommer vi även att uppdatera vårt digitala verktyg, My Riwal. Läs mer här!
Läs mer…