Om Riwal

7 maj, 2019

Ny maskinflotta

Riwal, specialisten när det kommer till arbeten på höjden, investerar nästan 100 miljoner euro på sin maskinpark.

Riwal investerar nästan 100 miljoner Euro på att uppdatera sin maskinflotta. Ungefär 75% av investeringen går till att bredda flottan, vilket stöder Riwals tillväxtstrategi. De resterande 25% går till att förnya maskinflottan. Riwal får i samband med denna investering över 2000 nya maskiner inom bland annat kategorierna saxliftar, bomliftar, teleskoplastare. Den nya maskinflotta har bland annat hämtats från starka märken som JLG, Genie, Holland Lift, Skyjack & Manitou.

Riwal tar ett stort miljöansvar. Därför kommer en stor del av de nya maskinerna att vara elektriska eller hybridmaskiner. Ett par exempel är de roterande bomliftarna Genie ZTM-60/37 och JLG H800AJ med arbetshöjder på 20 (Genie) – respektive 26 (JLG) meter. I den optimerade flottan kommer det också en hybrid Holland-lift HL-275H25 med en arbetshöjd på 27 meter. Riwal fortsätter investera i att konvertera JLG dieselbomliftar till 100% elektriska maskiner, som man kan få i arbetshöjd ändå upp till 43 meter.

Koncernchef på Riwal, Pedro Torres säger följande:

”Denna investering är absolut nödvändig för vår internationella tillväxtstrategi och vårt uppdrag, som är att leverera den bästa möjliga upplevelse för våra kunder. Vi växer geografiskt, öppnar konstant nya depåer och kan med ett bredare och nyare urval av maskiner tillgodose våra kunders behov på bästa sätt. Dessutom lägger vi till fler miljövänliga maskiner, så att våra kunder bättre kan nå sina egna klimatpolitiska och sociala ansvar.”.

ny maskinflotta - CEO Pedro Torres

Riwals senaste nyheter

Ny version av vår App & Webbportal – My Riwal!
Vi är glada över att fortsätta vår digitala utvecklingsresa med att kunna presentera en ny version av vårt digitala verktyg My Riwal, som finns som både app & webbportal! Med vårt utvecklade digitala verktyg, erbjuder vi nu en förbättrad användarupplevelse från alla Riwals plattformar!
Läs mer…
Boels Rental förvärvar Riwal
Boels Rental, ledande aktör inom uthyrningsbranschen – där också Cramo ingår, har avtalat om ett potentiellt förvärv av Riwal; ett företag med lång historia och stor expertis inom arbetsplattformar (AWP).
Läs mer…
4 effektiva digitala lösningar i My Riwal
I vårt digitala verktyg My Riwal, hittar du mängder med olika funktioner som hjälper dig till ett mer effektivt arbete. I detta inlägg har vi plockat ut 4 effektiva digitala lösningar som du kommer åt via verktyget.
Läs mer…