Inschrijven nieuwsbriefFAQSnelle aanvraag
Netherlands - Dutch
 • Belgium - Dutch
 • Croatia - Croatian
 • Denmark - Danish
 • France - French
 • Germany - German
 • Kazakhstan - English
 • Kazakhstan - Russian
 • Netherlands - Dutch
 • Norway - Norwegian
 • Poland - Polish
 • Slovenia - Slovenian
 • Spain - Spanish
 • Sweden - Swedish

Fit, trots en betrokken!

“Afgelopen maart mocht ik de vaste receptioniste vervangen en nu weer. Beide keren kwam ik in een warm bad terecht. Ik voel me totaal geen uitzendkracht, maar een volwaardig medewerker van Riwal. Ook als ik iets niet weet, dan word ik aan alle kanten geholpen. En kijk eens naar die fruitmand, altijd gevuld. En zoveel verschillende soorten thee en soep. Dat zie ik niet veel bij bedrijven. Het is heerlijk om hier te werken.

Jacqueline, tijdelijke receptioniste


Deze reactie van onze tijdelijke kracht maakt ons enorm trots. Dit is wie we willen zijn en wat we willen uitstralen. Voor zowel vaste medewerkers als uitzendkrachten. In mei 2018 zijn we begonnen met het vitaliteitsprogramma Fit, Trots en Betrokken. Het initiatief is ontstaan door te spelen met de gedachte: ‘Hoe zorgen wij dat onze medewerkers op een gezonde, duurzame en gelukkige manier kunnen blijven werken?’ Met dit idee zijn wij in contact gekomen met Lifeguard. Tijdens drie intensieve sessies met Lifeguard en het Management Team is het vitaliteitsprogramma Fit, Trots en Betrokken ontstaan. Vitaal zijn is namelijk zoveel meer dan alleen een goede conditie hebben. Het gaat om het totaalplaatje van ergens toe doen en aan kunnen bijdragen, maar ook het mentaal kunnen opvangen en verwerken van ervaringen tot lekker in je vel zitten. 

Werkplezier

Tijdens een inspirerende kick-off, onder begeleiding van Pieter van den Hoogenband, is het doel en het vitaliteitsprogramma toegelicht en overgedragen. Het programma Fit, Trots en Betrokken is er voor en door onze medewerkers. De projectgroep, die uit het programma is ontstaan, komt één keer per kwartaal bijeen en dan worden alle ingekomen initiatieven besproken en veel daarvan ook uitgevoerd.  We organiseren diverse dingen. Van een Riwal halve marathon, met als voorbereiding daarop een loopclinic tot activiteiten en aandacht voor werkstress in Week van de Werkstress. Een aantal monteurs wilde een darttoernooi organiseren. Dat stimuleren wij bijvoorbeeld ook, want werkplezier staat bovenaan. De werkplaats werd omgebouwd tot een bont Walhalla met een rad van fortuin. Het toernooi werd een groot succes. Naast allerlei activiteiten hebben wij ook de It's my life app, die jouw gelopen stappen omzet in fitcoins, waarmee je onder andere cadeaubonnen kunt verdienen of een bijdrage kan leveren aan een goed doel!

Energie

Daarnaast blijven wij de medewerkers uitdagen door in 1-op-1 gesprekken naar de toekomst te kijken en hun visie te verbreden. We stellen vragen zoals; waar liggen je interesses, wat zou je binnen Riwal willen zien en kunnen, wat heb je daarvoor nodig en hoe zorg jij dat je inzetbaar blijft. Iedereen is verantwoordelijk om zijn of haar eigen energie op peil te houden en zich te blijven ontwikkelen. Je hebt tenslotte allemaal je eigen leven in de hand, letterlijk. Daarom bieden we hen ook een medische check aan. Hoe zit iemand in zijn of haar vel? En hoe kan Riwal daarbij ondersteunen? In de week van de werkstress gingen leidinggevenden via spellen in gesprek over stress op de werkvloer. We doen er alles aan om samen Fit, Trots en Betrokken te zijn en te blijven. Riwal is een mooi, gezond bedrijf om te werken en daar zijn wij enorm trots op!