Inschrijven nieuwsbriefFAQSnelle aanvraag
Netherlands - Dutch
 • Belgium - Dutch
 • Croatia - Croatian
 • Denmark - Danish
 • France - French
 • Germany - German
 • Kazakhstan - English
 • Kazakhstan - Russian
 • Netherlands - Dutch
 • Norway - Norwegian
 • Poland - Polish
 • Slovenia - Slovenian
 • Spain - Spanish
 • Sweden - Swedish

Ontdek onze duurzame oplossingen

Het geheim van een succesvol bedrijf is luisteren naar de behoeften van uw klanten en ernaar handelen. Dus, wat doe je als de klant je vraagt om een duurzame oplossing die nog niet op de markt bestaat? Een van de grootste klanten van Riwal wilde volledig elektrische grote gieken, maar er waren alleen dieselgieken op de markt, dus Riwal besloot de gieken zelf te ontwikkelen. Hiermee dragen we bij aan drie duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties (SDG's 7, 11 en 12), wat inhoudt dat we investeren in schonere energie, de verduurzaming van steden en gemeenschappen en verantwoorde consumptie en productie.

 

Onze elektrische machines

De monteurs van Riwal in Nederland waren de eersten die grote masten ombouwden tot volledig elektrische machines. Riwal heeft met succes de volgende 5 modellen omgebouwd naar 100% elektrische oplossingen: JLG 660SJ Electric (22m werkhoogte), JLG 800AJ Electric (26m werkhoogte), JLG 860SJ Electric (28m werkhoogte), JLG 1200SJP Electric, JLG 1350SJP Electric ( 43m werkhoogte). En naarmate de nationale en EU-regelgeving inzake emissies steeds strenger wordt, is de vraag naar de grote gieken toegenomen. Tegenwoordig is meer dan 60% van de verhuurvloot van Riwal al 100% elektrisch.

Deze toenemende hoeveelheid aan elektrische machines moet natuurlijk ook dagelijks opgeladen worden. Door gebruik te maken van het Slimme oplaadstation zullen problemen rondom het niet opladen vanwege overbelasting van het stroomnetwerk vermeden worden. Doordat de zogenaamde load balancer het gevraagde vermogen beter over de verschillende laders verdeelt, zal de energievoorziening intact worden gehouden. Naast dit voordeel kan iedere unit via track & trace gevolgd worden en zijn de kabelhaspels geïntegreerd in de behuizing, waardoor ze altijd beschikbaar zijn voor het opladen.

Naast overbelasting van het netwerk, komt het vaak voor dat er onvoldoende stroom aanwezig is om alle machines op te laden. Voor Riwal de perfecte basis voor een samenwerking met Skoon. Skoon biedt namelijk uitkomst door mobiele accu’s op maat te leveren, met ingebouwde zonnepanelen en back-up generatoren. Deze zijn waar mogelijk opgeladen met groene stroom en hebben hierdoor zo goed als geen uitstoot. 

 

Onze volledige digitale omgeving

BIM (bouwinformatiemodellering)
Door de toenemende vraag naar elektrische hoogwerkers betrekken de grote aannemers Riwal in een veel eerder stadium van de projectplanning dan voorheen. Met zijn Building Information Modelling (BIM)-oplossingen kan Riwal de geschiktheid van volledig elektrische machines voor het specifieke project van een klant aantonen.

Mijn Riwal-klantportaal
Via het bekroonde online klantenplatform, My Riwal, kan Riwal gegevens verzamelen over belangrijke statistieken, zoals het percentage diesel- en elektrische machines op die projecten, de hoeveelheid elektriciteit en diesel die ze gebruiken en de kosten van die energie. Aan de hand van deze gegevens kunnen aannemers zien dat ze geld besparen omdat de elektrische machines veel lagere energiekosten hebben. My Riwal maakt data toegankelijk omdat het eenvoudig is om rapportages te maken over KPI's zoals energieverbruik. Gebruikers kunnen zelfs online bestellen instellen waarbij de standaardkeuze altijd een elektrische machine is. Het op deze manier veranderen van de mentaliteit van de mensen die de machines bestellen, kan een enorm verschil maken.

Riwal's unieke combinatie van data, samenwerking met klanten en productinnovatie maakt het onmogelijke nu mogelijk.