Riwal 0
Menu

IPAF met SOG

Wilt u ook uw hoogwerker certificaat halen bij een gerenommeerd IPAF centrum? Met onze IPAF + SOG opleiding leert u hoogwerkers veilig en efficiënt besturen en haalt u een certificaat waarmee u op alle terreinen mag werken. IPAF + SOG hoogwerker opleidingen zijn namelijk speciaal voor medewerkers die bepaalde risicovolle werkzaamheden uitvoeren, zoals werken met een hoogwerker op gevaarlijke locaties als de petrochemie. 

Onze enthousiaste IPAF gecertificeerde instructeurs leiden jaarlijks meer dan 2.000 cursisten op. Zij trainen en examineren u tijdens uw IPAF opleiding op zowel theoretisch als praktisch niveau. Met hun jarenlange praktijkervaring, uitgebreide machine kennis en educatieve vaardigheden verzorgen zij IPAF opleidingen van het hoogste niveau. Persoonlijke begeleiding staat centraal in iedere IPAF opleiding. Al onze opleidingen worden dan ook met kleine groepen gegeven. Zo kunt u de IPAF opleiding op eigen tempo volgen en afronden met een hoogwerker certificaat.

Inhoud van de IPAF + SOG opleiding

Een IPAF hoogwerker opleiding is bestemd voor medewerkers die voor hun werkzaamheden gebruik maken van een hoogwerker en een internationaal erkend diploma willen behalen.

• Verschillende typen hoogwerkers
• Arbowetgeving 
• Omgevings- en bodemcondities
• Theorie-examen
• Dagelijkse controle
• Praktijkinstructie
• Praktijkexamen

Categorie 

U kunt uw IPAF hoogwerker certificaat halen voor verschillende categorieën. Zo zijn er IPAF hoogwerker opleidingen voor categorie 1A, 1B, 3A en 3B. Meer weten over de categorie-indeling? Klik hier voor meer uitleg

Voorwaarde voor deelname IPAF + SOG hoogwerker opleiding

Een IPAF hoogwerker opleiding duurt 1 dag. Bij incompany opleidingen dient een goedgekeurde hoogwerker op locatie beschikbaar te zijn. Uitbreiding met examinering conform SOG-condities mogelijk. De kandidaat dient tenminste 18 jaar te zijn. Een uitzondering wordt gemaakt voor leerlingen in het vmbo/ mbo onderwijs die stage gaan lopen in de industrie. Hiervoor geldt een minimum leeftijd van 16 jaar. Daarnaast dient de kandidaat in het bezit te zijn van een diploma B-VCA of VOL-VCA.

IPAF met SOG


Onze trainers geven ook opleidingen bij u op locatie. Let hierbij wel op dat u zelf dient te beschikken over een gekeurde machine. Heeft u deze niet, dan kunt u de machine inhuren bij Riwal Verhuur. Deze kosten zijn niet inbegrepen bij de opleiding.