Inschrijven nieuwsbriefFAQSnelle aanvraag
Netherlands - Dutch
 • Belgium - Dutch
 • Croatia - Croatian
 • Denmark - Danish
 • France - French
 • Germany - German
 • Kazakhstan - English
 • Kazakhstan - Russian
 • Netherlands - Dutch
 • Norway - Norwegian
 • Poland - Polish
 • Slovenia - Slovenian
 • Spain - Spanish
 • Sweden - Swedish

Riwal doneert duurzame knuffels aan Maasstad Ziekenhuis

Overhandiging van de eerste Riwal knuffel

Onlangs mochten we op de kinderafdeling van het Maasstad Ziekenhuis veertig knuffels doneren dankzij een bijzondere samenwerking tussen Riwal Hoogwerkers BV en Stichting Vrienden Maasstad Ziekenhuis. Een dertienjarige patiënt op de kinderafdeling, mocht als eerste een Wally de walvisknuffel in ontvangst nemen. Deze kreeg hij overhandigd door de tweejarige Noor en haar vader Wesley Moeliker.

 

“Noor lag anderhalf jaar geleden ook op de kinderafdeling van het Maasstad Ziekenhuis. Ze had kort na haar geboorte problemen met haar gewicht en haar toestand was kritiek. ”Met deze woorden begint Wesley, vader van Noor en procurement manager bij Riwal, zijn verhaal. Het was geen gemakkelijke periode voor het gezin. “We waren erg bezorgd. Vooral toen de behandelend arts van onze dochter aangaf dat hij onderzoek wilde doen om stofwisselingsziektes uit te sluiten. Het hebben van zo’n ziekte zou betekenen dat Noor niet oud zou worden. Op dat moment kwam het pas echt binnen wat er nou daadwerkelijk aan de hand was. Onze dochter was ziek.”

‘Het heeft ons gezin geraakt’  

 

“We werden enorm goed opgevangen in het ziekenhuis. Je komt er liever niet, dat moet ik wel bekennen. Maar als we dan ergens moesten blijven, dan het liefste hier. De verpleging en de zorg eromheen was namelijk erg goed geregeld. We ontvingen veel steun van het zorgpersoneel en werden bijgestaan als het even moeilijk werd”, legt Wesley uit. 

 

 “Het was ook fijn dat je af en toe het ziekenhuis uit kon” 

Na drieënhalve week in het ziekenhuis bereikte Noor haar omslagpunt. Ze begon te groeien en kwam langzaamaan weer op een gezond gewicht. Uiteindelijk was ze sterk genoeg om het ziekenhuis te verlaten. “We waren dankbaar”, knikt Wesley vastberaden. “We hadden echt vertrouwen in de mensen hier. We konden tussendoor naar huis om te eten of om spullen te halen en wisten tegelijkertijd zeker dat Noor in goede handen was.

Ik vergeet ook nooit meer dat mijn vrouw mij opbelde in het weekend en zei: ‘Héé Wes, het is hier gewoon gezellig aan het worden. Ik zit hier met twee verpleegkundigen die zo moeten eten net als ik. We gaan zo samen eten, ik ga sushi bestellen. Ik vergeet bijna dat ik in het ziekenhuis ben.’ Dat was wel één van de mooiere momenten voor ons en dat vind ik een compliment aan iedereen die hier in het ziekenhuis, en met name op de kinderafdeling werkt. Dit is waarom wij iets terug willen doen.” 

PET-flessen inzamelen, waar kwam dat idee vandaan? 

“Eind vorig jaar benaderde Christel Bockting, marketing manager bij Riwal, mij met een idee”, vertelt Beer Lankhorst, adviseur fondsenwerving Stichting Vrienden Maasstad Ziekenhuis, enthousiast. “Wesley, collega van Christel had een speciale bak voor PET-flessen bij het Maasstad Ziekenhuis zien staan. Een initiatief dat hij wilde kopiëren bij zijn werkgever. Christel benaderde mij om, namens Riwal, van de opbrengsten van de PET-flessen inzameling, speelgoed te kopen voor de kinderafdeling van het Maasstad Ziekenhuis. Al sparrend kwamen we op het idee om een sociale werkplaats te betrekken. Christel kende de Stichting Nora Werkt, een sociale werkplek te Breda, en ging direct over tot actie!"