Riwal Bekijk geselecteerde producten 0
Menu

JLG lanceert nieuwe spinhoogwerker X33J+

JLG Industries, Inc., een bedrijf van Oshkosh Corporation [NYSE: OSK] en een toonaangevende wereldwijde fabrikant van hoogwerkers en verreikers, kondigt aan dat de nieuwe JLG® X33J Plus op compacte rupsbandarm (CCB) nu beschikbaar is. Het nieuwste van de vier JLG CCB-modellen brengt de CCB-lijn in de 30 m-hoogteklasse. Het Amerikaanse equivalent, model X100AJ, werd in februari 2018 bij de Rental Show in New Orleans in de VS bekeken.
 

"De revolutionaire X33J Plus demonstreert de voortdurende toewijding van JLG om het breedste scala aan toegangsapparatuur van de industrie te leveren," aldus Jan-Willem van Wier, Senior Product Marketing Manager voor JLG in EMEA. "Deze nieuwste toevoeging aan onze CCB-lijn stelt operators in staat om grotere hoogten te bereiken met verhoogde machineflexibiliteit om veilig door meer ruimten te navigeren."

De werkomhulling is verlengd naar 17,20m up-and-over hoogte en 16m horizontaal werkbereik. Door de compacte voetafdruk past de X33J Plus door een standaard dubbele deuropening voor eenvoudige verplaatsing tussen binnen- en buitentoepassingen. Intrekbare, niet-markerende sporen, samen met een gepatenteerd platformuitschakelsysteem, maken het gemakkelijk om de machine door nauwe ruimtes te manoeuvreren. De X33J Plus is minder dan 5,80 m lang en onder 1,20 m breed wanneer het platform wordt verwijderd. 

De X33J Plus biedt ook een ongeëvenaarde platformcapaciteit van maximaal 230 kg, waarmee operators meer materiaal naar het werkgebied kunnen brengen, waardoor een veiligere en productievere werkomgeving ontstaat. Andere kenmerken zijn: 
• Nieuw gearticuleerd kolomontwerp, waarmee operators de mogelijkheid hebben om gelijk met het oppervlak van een constructie te werken 
• Slimme technologie die de giekfunctionaliteit verbetert door meerdere gelijktijdige bewegingen mogelijk te maken 
• 90 graden +/- giekbeweging voor extra bereik 
• One-touch zelfnivellerende stempels om de machine te stabiliseren en waterpas te stellen op hellingen tot 16 graden 
• De stabiliteit wordt verder verbeterd door grote, met Teflon® gecoate stempelblokken, terwijl standaard vorkkokers en lifthaken gemakkelijk kunnen worden geladen en gelost 
• De verbeterde bescherming van het bedieningspaneel van SkyGuard® is standaard, waarmee het bedrijf zich blijft inzetten voor een betere beveiliging van het bedieningspaneel.

Het 150aH / 76 Volt lithium-ion-systeem met geavanceerde technologie zorgt voor een schone en stille werking met prestaties vergelijkbaar met, of beter dan, het traditionele vermogen van een gasmotor. Een Kubota dieselkrachtbron is standaard. De X33J Plus wordt geleverd met volledig synthetische biologisch afbreekbare hydraulische vloeistof voor gebruik in milieugevoelige gebieden. 

Deze nieuwe machine is ideaal voor moeilijk te bereiken plekken zowel binnen als buiten, zoals atriums, sporthallen, arena's, auditoria, luchthavens, scholen en universiteiten, evenals stads-, staats-, federale en militaire faciliteiten. De veelzijdigheid en het gebruiksgemak van de X33J Plus zijn ideaal voor taken die in hotels en congrescentra worden uitgevoerd door raamwassers, schilders, onderhoudsprofessionals, elektriciens en boomfrezen.

Meer informatie over de JLG X33J+ vindt u hier.