Vrachtwage Riwal

18 december, 2023

Riwal blog: Veilig werken op hoogte in de winter

Tijdens de wintermaanden vormt het weer regelmatig een extra uitdaging voor bestuurders en gebruikers van hoogwerkers. De reden hiervoor kan sneeuw, ijs en kou zijn. Sommige liggen voor de hand, andere worden vaak onderschat.

Kou kan bijvoorbeeld een negatief effect hebben op de lichamelijke gesteldheid. Vooral op grote hoogtes kan de bestuurder of gebruiker snel bevriezen ondanks winterbestendige kleding. Het resultaat: de concentratie wordt verminderd of kan niet zolang worden vastgehouden zoals bij warmere temperaturen. Bovendien kunnen koude vingers en dikke handschoenen de bediening van de machine bemoeilijken. Daarom is het verstandig om geschikte kleding en passende handschoenen te dragen, waarmee de machine goed bediend kan worden. Als laatste raden wij aan om korte pauzes te nemen om regelmatig op te warmen.

LET OP: SLIPGEVAAR!

Het kan gevaarlijke situaties opleveren als het toegangsplatform niet stevig en solide staat. Een voorbeeld hiervan is als de vloer overdag zacht en glad wordt door het stijgen van de temperatuur en direct zonlicht. Als sneeuw en ijs de grond bedekken, dan is het moeilijk om ongeschikte grond te herkennen die een risico vormt. De stabiliteit van de machine loopt hierdoor gevaar, wat kan leiden tot uitglijden en zelfs kantelen van de machine. Onderstaande moet worden overwogen bij het gebruik van een hoogwerker:

ACCU OPLADEN TIJDENS DE WINTER

Lage temperaturen kunnen ertoe leiden dat accu’s hun lading verliezen. Als accu’s worden opgeladen in koude omstandigheden, start de motor niet – ongeacht hoelang de oplaadtijd is. Dat betekent meestal niet dat de accu of oplader kapot is. Dit komt meestal door de lage temperatuur. Als de temperatuur lager is dan + 6°C, kan de accu niet worden opgeladen. Verplaats dan de hoogwerker naar een plaats waar de temperatuur hoger is dan + 6°C en laad de accu daar op, of in geval van nood, verwijder de accu en laad deze op in een warme omgeving.

Werken met een hoogwerker in de winter verbergt vele gevaren die kunnen worden geminimaliseerd door deze basisregels na te leven.

Al onze nieuws en blog artikelen

Boels Rental neemt Riwal over
Boels Rental kondigt met trots de geplande overname van Riwal aan. Een gerenommeerd verhuurbedrijf met een rijke historie en expertise in voornamelijk hoogwerkers. De voltooiing van de overname is gebonden aan enkele gebruikelijke voorwaarden, zoals goedkeuringen door de relevante mededingingsautoriteiten.
Lees meer…
Nieuw online platform
Riwal biedt klanten een digitale upgrade met een nieuwe website en een verbeterd klantportaal om hun verhuurervaring verder te verbeteren. Riwal.com en het klantportaal My Riwal combineren een aantrekkelijk design met gebruiksvriendelijke functies. We maken zakendoen gemakkelijk: alle branchekennis en verhuurinformatie is nu toegankelijk op één plek.
Lees meer…
Hoe kan onderkoeling voorkomen worden bij werken op hoogte
Onderkoeling is een verschijnsel dat iedereen kan overkomen. Te water raken is een duidelijke aanleiding voor onderkoeling, maar ook op het droge kan onderkoeling optreden. Het kan iedereen gebeuren die buiten actief is en dus ook tijdens het werken op hoogte.
Lees meer…