17 november, 2023

Naar een hoger niveau

Als je duurzaamheid serieus neemt, moet je doen wat je zegt. Riwal vindt nieuwe manieren om de gevolgen voor het milieu te beperken.

De doelstellingen van Riwal op het gebied van duurzaamheid zijn nu nauw verbonden met de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties en de OESO-richtlijnen. Deze SDG’s zijn geïmplementeerd in alle 16 landen waar Riwal actief is door het SHEQ KPI-kader (veiligheid, gezondheid, milieu en kwaliteit). Dit kader omschrijft de doelstellingen van de groep samen met meetbare doelstellingen.

 

Yara Abou Karam, MVO/Duurzaamheidsspecialist bij Riwal is verantwoordelijk voor het bepalen van het SHEQ KPI-kader en moet erop toezien dat ieder land zijn doelstellingen haalt. Zij ziet veel variatie tussen de landen in de manier waarop ze streven naar het behalen van deze doelen.

Waar mogelijk proberen we binnen de groep op dezelfde manier te werken’, zegt Yara. ‘Natuurlijk heeft ieder land ook zijn eigen methoden om bij te dragen aan deze doelstellingen. In de Verenigde Arabische Emiraten recyclen ze bijvoorbeeld het water in de wasbakken voor de machines en in Denemarken heeft de grootste vestiging een soortgelijke aanpak.

Duurzaamheid

Een uitstekend voorbeeld van een groepsbreed initiatief is energiebesparende verlichting. ‘We schakelen als onderdeel van ons duurzaamheidsplan over op ledverlichting. Veel van onze kantoren, vestigingen en werkplaatsen zijn al overgeschakeld’, verteld Yara. ‘In Zweden gebruiken we alleen duurzame energie die wordt gegenereerd door windturbines, niets van kolen- of aardgascentrales. We overwegen ook om in de toekomst zonnepanelen te plaatsen.

Ik zie een verhoogd bewustzijn in alle landen waar Riwal actief is, omdat we er als bedrijf meer nadruk op leggen. The Riwal Way is diep verankerd in onze cultuur en daarmee hebben we een enorm sterke fundering waarop we ons duurzaamheidsprogramma kunnen bouwen.

Elk land heeft een SHEQ-expert en we hebben regelmatig overleg binnen ons SHEQ-team. Hierdoor krijg ik veel inzicht in de vooruitgang die we boeken en ook de gelegenheid om te helpen problemen op te lossen.’

Een ander voorbeeld in Denemarken was een verzoek van een collega om papier, voedsel en plastic afval te scheiden. We doen dit in Denemarken thuis, dus het was een instinctieve aanpassing om dat ook op het werk te gaan doen. We blijven naar manieren kijken om dit nog milieuvriendelijker te maken, zoals het scheiden van hard en zacht plastic in de toekomst.’

Eric Will is Riwals Marketing and Communications Specialist voor de Noordse regio. ‘Mensen zijn proactief en komen uit zichzelf met veel ideeën’, laat hij weten. “De Scandinavische cultuur heeft een bottom-up-benadering en daar zijn we blij mee als het aankomt op duurzaamheid.’

Susanne concludeert: ‘Deze verschuiving is niet op het werk bedacht. In plaats van iets dat op het werk wordt geleerd en thuis geïmplementeerd, komt dit idee van thuis en heeft het invloed op de werkplek. Dit is een groot pluspunt voor Riwal, omdat onze duurzaamheidsdoelstellingen dus al aansluiten bij de waarden van onze collega’s.’

Meer lezen over ons duurzaamheidsprogramma? Klik hier.

Al onze nieuws en blog artikelen

Nieuwste versie My Riwal
Riwal biedt klanten een digitale upgrade met een nieuwe website en een verbeterd klantportaal om hun verhuurervaring verder te verbeteren. Riwal.com en het klantportaal My Riwal combineren een aantrekkelijk design met gebruiksvriendelijke functies. We maken zakendoen gemakkelijk: alle branchekennis en verhuurinformatie is nu toegankelijk op één plek.
Lees meer…
Boels Rental neemt Riwal over
Boels Rental kondigt met trots de geplande overname van Riwal aan. Een gerenommeerd verhuurbedrijf met een rijke historie en expertise in voornamelijk hoogwerkers. De voltooiing van de overname is gebonden aan enkele gebruikelijke voorwaarden, zoals goedkeuringen door de relevante mededingingsautoriteiten.
Lees meer…
Nieuw online platform
Riwal biedt klanten een digitale upgrade met een nieuwe website en een verbeterd klantportaal om hun verhuurervaring verder te verbeteren. Riwal.com en het klantportaal My Riwal combineren een aantrekkelijk design met gebruiksvriendelijke functies. We maken zakendoen gemakkelijk: alle branchekennis en verhuurinformatie is nu toegankelijk op één plek.
Lees meer…