Riwal selected machines 0
Menu

Procurement Specialist

HQ Dordrecht, The Netherlands

 

Ben jij in staat bedrijfsstrategieën uit te zetten met verschillende inkoopactiviteiten, inkooptrajecten te begeleiden en vind je het uitdagend om best practices binnen jouw vakgebied te identificeren en uit te voeren? Ben je flexibel en bereid je aan te passen aan een veranderende omgeving? Dan zijn we op zoek naar jou!


Als Procurement Specialist zul je volledig verantwoordelijk zijn om meerdere opdrachten tegelijkertijd te managen en op verschillende managementniveaus schakelen binnen de organisatie, zonder de professionaliteit en kwaliteit van de werkwijze uit het oog te verliezen. Je weet goed wat er speelt in de business en je hebt marktkennis van inkoop binnen diverse vakgebieden. Tevens creëer je samenwerkingen met belanghebbenden uit het bedrijfsleven en met leveranciers.

Als Procurement Specialist rapporteer je rechtstreeks aan de Manager Supply Chain & Procurement. Daarnaast zou je graag je leidinggevende kwaliteiten binnen een aantal jaren willen benutten in een managersrol. Ter uitbreiding van het team zijn we op zoek naar een ambitieuze en assertieve nieuwe collega voor 32-40 uur per week:Procurement Specialist

Locatie: Hoofdkantoor DordrechtDoel

Je bent verantwoordelijk voor het gehele procurement proces, zoals het creëren van spend analyse, prijsonderhandelingen, contractbeheer en beheren van de algehele leveranciersrelatie met betrekking tot bepaalde categorieën. Bovendien ben je betrokken bij het voorbereiden en uitvoeren van tendertrajecten en sta je stevig in je schoenen om zowel op tactisch als strategisch niveau te kunnen schakelen.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Opstellen en onderhandelen van alle contracten en het beheer van leveranciers op basis van best practices en kosteneffectieve manier
 • Participeren aan en sturen op strategieën m.b.t. kostenverlaging binnen het inkoopproces
 • Ondersteuning in aanbestedingstrajecten van de Group
 • Proactief bouwen en onderhouden van effectief senior stakeholdermanagement en met de lokale procurement teams
 • Analyseren en evalueren van leveranciers om waardevermeerderende aanbevelingen te kunnen initiëren richting management waar nodig
 • Meewerken aan Supply Chain projecten voor de Group (zoals vermindering van het werkkapitaal)
 • Toezien dat de gestandaardiseerde inkoop- en supply chain-processen zijn geïntegreerd in de Riwal organisatie
 • Beheren van accurate documentatie, register bijhouden van alle genomen besluiten en de betrokken partijen in de besluitvorming
 • Zorgdragen voor complete, tijdige, efficiënte communicatie en rapportages

Vereisten

 • Bachelor of Master richting Economie, (internationale) Business Administration of soortgelijk, aangevuld met procurement kwalificaties (NEVI 2 of CIPS)
 • 3-5 jaar relevante werkervaring in inkoop (bij voorkeur in tender- / bid management) binnen een relevante sector
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden in het Engels én Nederlands (aanvullende Europese talen is een pré )
 • Ervaring met werken met MS Excel voor analyse en rapportage
 • Bereidheid om te reizen (tot 20%)
 

Bedrijfsinformatie

Riwal is gespecialiseerd in het (inter)nationaal verhuren en verkopen van hoogwerkers en verreikers van gerenommeerde merken waaronder JLG, Genie, Holland Lift en Manitou. Als dealer en verhuurbedrijf genereert Riwal een omzet van meer dan € 265 miljoen, terwijl het een vloot van 14.500 verhuureenheden heeft en 1.600 medewerkers in 16 landen (in Europa, het Midden-Oosten, India en Kazachstan) in dienst heeft.

Riwal werd opgericht in 1968 en heeft de afgelopen tien jaar een sterke internationale groei doorgemaakt, om een van de grootste niet-beursgenoteerde bedrijven in de sector te worden. De Riwal-cultuur heeft zijn basis in innovatie, trots, volharding, positieve houding, hard werken, pragmatisch denken en loyale medewerkers. Daarnaast zijn aandacht voor de klanten, professionaliteit, veiligheid en integriteit essentiële componenten. Onderscheidend is de voortdurende drang om groei te realiseren, gecombineerd met een ambitieuze strategie om de organisatie continu en optimaal te verbeteren, van operatie tot directieniveau.


Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een functie voor 40 uur per week met een marktconform salaris. Wij hanteren een variabele bonusregeling afhankelijk van resultaat onderneming en persoonlijk presteren. De gemiddelde uitkering in de afgelopen drie jaar was 15% van het bruto jaarsalaris inclusief vakantiegeld. Aan deze regeling kunnen geen garantie rechten worden ontleend.

Tevens bieden wij een zeer interessante beschikbare premie pensioenregeling aan bij Nationale Nederlanden met maar 1% eigen bijdrage. Daarnaast heb je maar liefst 29 vakantiedagen per jaar en de mogelijkheid tot deelname aan onze collectieve zorgverzekering bij ONVZ, met korting op de basisverzekering en aanvullende modules.


Je komt terecht in een dynamische, resultaatgerichte en informele werkomgeving op een mooie locatie in het centrum van Dordrecht, zeer gemakkelijk te bereiken met zowel openbaar vervoer als auto. Op werkdagen wordt er een gevarieerde lunch aangeboden op kantoor voor alle afdelingen. Bovendien krijg je veel vrijheid en verantwoordelijkheid om je functie vorm te geven.Solliciteren

If you would like to have additional information, please contact the HR Specialist of Riwal Holding Group, Mr. Hans van Gool at +31 88 618 1825. If you are interested to apply for this role, please send your CV, with motivation to him by e-mail at hans.van.gool@riwal.com.