Inschrijven nieuwsbriefPrivacy & Cookie Policy
Belgium - Dutch
 • Belgium - Dutch
 • Croatia - Croatian
 • Denmark - Danish
 • France - French
 • Germany - German
 • Kazakhstan - English
 • Kazakhstan - Russian
 • Netherlands - Dutch
 • Norway - Norwegian
 • Poland - Polish
 • Slovenia - Slovenian
 • Spain - Spanish
 • Sweden - Swedish

Wij gaan over op een nieuw ERP-systeem

Om u nog beter van dienst te kunnen zijn, gaat Riwal Benelux eind november as. over op een nieuw ERP-systeem. Heeft u in die periode een hoogwerker, verreiker of heftruck nodig? Bestel ‘m dan tijdig. Dat kan heel eenvoudig via het My Riwal klantportaal of telefonisch via +32 (0)2 881 81 81.


Wat betekent dit voor u als klant?  

We gaan over naar één gezamenlijk systeem voor België en Nederland. Voor u verandert alleen het inkoopadres. Met ingang van 22 november 2021 dient u uw inkooporders te adresseren aan:

Riwal Hoogwerkers B.V.
Maxwellstraat 27
3316 GP Dordrecht

KvK: 23055811

BTW-nr.: NL008224377B01

IBAN: NL63 ABNA 0240 0862 60

Swift: ABNANL2A

Het systeem is uitvoerig getest om problemen bij livegang zoveel mogelijk te voorkomen. Van de systeemmigratie zult u dus weinig tot niets merken. Onze Rental Desk blijft tijdens de migratie én in de toekomst bereikbaar via telefoonnummer +32 (0)2 881 81 81  en per mail op info.be@riwal.com. Huurorders, afmeldingen et cetera worden ook tijdens de migratie normaal verwerkt. 

Desondanks bestaat de mogelijkheid dat zaken niet direct werken zoals u van ons gewend bent. Zo kunnen we op donderdagmiddag 25 november na 14.00 uur en op vrijdag 26 november geen orderbevestigingen versturen. Bestellingen die op die dagen worden gedaan, worden per mail aan u bevestigd. De uitgebreide orderbevestiging die normaal gesproken direct van ons ontvangt, volgt in dit geval op maandag 29 november. 

Daarnaast kan het zijn dat u uw facturen op een ander moment ontvangt dan u van ons gewend bent. Dit doen wij om de data zo goed mogelijk te verwerken en zo min mogelijk fouten te maken in de facturatie. Mochten wij onverhoopt toch te veel dagen hebben berekend, dan ontvangt u automatisch een creditfactuur in week 48.

Nieuwe verhuurcodes
We grijpen de introductie van het nieuwe ERP-systeem aan om in de hele Riwal Groep onze verhuurcodes aan te passen. Met dezelfde codes in alle Riwal landen creëren we duidelijkheid voor onze klanten. Om u de tijd te geven aan de nieuwe verhuurcodes te wennen, zult u voorlopig ook de oude codes nog terugzien op bijvoorbeeld de orderbevestigingen en in de komende editie van de Huurwijzer.


Wat betekent dit voor u als leverancier?  

Allereerst zullen onze PO-nummers gaan veranderen. U bent nu een achtcijferig nummer gewend, bijvoorbeeld 15198297. Vanaf 29 november hebben onze PO-nummers de volgende samenstelling: PO2010000001. 

Het systeem is uitvoerig getest om problemen bij livegang zoveel mogelijk te  voorkomen. Desondanks bestaat de mogelijkheid dat zaken niet direct werken zoals was  voorzien. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de verwerking van facturen iets langer kan duren. Door de impact van de livegang op onze planning kan het ook gebeuren dat vragen aan de afdeling Inkoop en Finance later beantwoord worden dan u van ons gewend bent. In dat geval vragen wij hiervoor uw begrip. 

Voor de volledigheid herinneren we u er graag aan dat u uw digitale inkoopfacturen dient te sturen aan crediteurenadministratie@riwal.com

Indien u problemen ondervindt kunt u terecht bij uw directe aanspreekpunt bij Riwal.

Wij danken u voor uw begrip en mocht u nog vragen hebben, neem dan contact op met uw contactpersoon bij Riwal. Met vriendelijke groet,

Team Riwal Benelux